Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dinţi sănătoşi împotriva bolilor de inimă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Stresul, fumatul, lipsa exerciţiilor fizice, dar şi obiceiurile alimentare nepotrivite sunt cauzele recunoscute ale bolilor cardiovasculare. Se pare că şi igiena orală necorespunzătoare poate avea efecte negative asupra inimii. Un articol publicat în recentul număr al revistei medicale Journal of Periodontology sugerează faptul că pacienţii cu parodontită al căror organism prezintă reacţii la bacteria asociată cu această boală sunt mai supuşi riscului de a suferi de o boală cardiovasculară.
„Deşi există foarte multe studii care asociază bolile gingivale cu un risc crescut de apariţie a bolilor de inimă, nu s-au aflat până în prezent cauzele acestui risc şi condiţiile în care apare”, a anunţat Kenneth Kornman, editorul publicaţiei. „Rezultatele acestei noi analize a studiilor anterioare sugerează faptul că efectele pe termen lung ale parodontitei, printre care expunerea îndelungată la bacterii, pot avea ca rezultat final apariţia unei boli de inimă”, a adăugat Kornman. Cercetătorii din cadrul Universităţii Howard au revizuit 11 studii efectuate anterior, în cadrul cărora se examinase legătura dintre bolile gingiilor şi bolile cardiovasculare. O echipă de oameni de ştiinţă a analizat nivelul de expunere sistematică al subiecţilor la bacterii, căutând în special semne ale prezenţei bacteriilor asociate cu apariţia bolilor parodontale, măsurând şi diverşi indicatori biologici ai expunerilor la bacterii.
S-a constatat că pacienţii cu boli parodontale ai căror markeri indicau un nivel ridicat de expunere la bacteriile ce provoacă boli ale gingiilor erau mai predispuşi la bolile de inimă.
„Deşi mai sunt multe necunoscute în această ecuaţie şi mai trebuie făcute multe cercetări pentru a înţelege legătura dintre bolile gingiilor şi cele de inimă, rezultatele studiului arată cât de important este să avem grijă de dinţi şi gingii şi demonstrează că o bună igienă orală vă poate feri de bolile de inimă”, a declarat Susan Karabin, membră a Academiei Americane de Parodontologie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dinţi sănătoşi împotriva bolilor de inimă.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dinţi sănătoşi împotriva bolilor de inimă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte