Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata neagră, o plăcere periculoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ciocolata neagră poate face mai mult rău decât bine, deşi până nu demult cercetătorii ridicau în slăvi proprietăţile benefice ale acesteia. Potrivit unui nou studiu, ale cărui rezultate nu vor fi pe placul iubitorilor de ciocolată, ciocolata neagră nu este în nici un caz bună pentru sănătate. Cercetările anterioare susţineau că ciocolata fără zahăr este benefică pentru că are un conţinut bogat de flavonoizi, substanţe chimice despre care se credea că protejează inima, lucru confirmat după ce Andreas Flammer, medic în cadrul Centrului Cardiovascular din Zurich, a efectuat un studiu pe 11 pacienţi ce suferiseră un transplant de cord şi a descoperit că ciocolata cu conţinut mare de flavonoizi provoacă dilatarea vaselor şi îmbunătăţeşte funcţionarea inimii.
Totuşi, un studiu medical publicat în revista de specialitate The Lancet susţine că mulţi dintre producătorii de ciocolată scot cu bună ştiinţă flavonoizii din ciocolata neagră din cauza gustului prea amar al acestor substanţe chimice. Astfel, ciocolata neagră nu conţine flavonoizi, ci este foarte bogată în grăsimi şi zahăr, două ingrediente ce pot fi periculoase pentru inimă şi artere. Chiar dacă ar exista flavonoizi, "răul" din ciocolata neagră ar fi fost provocat de grăsime, zahăr şi caloriile pe care le conţine, având în vedere că ciocolata nu trebuie neapărat să conţină flavonoizi pentru a fi neagră, întrucât culoarea particulelor de cacao poate fi modificată şi după îndepărtarea conţinutului de flavonoizi. "În timpul procesului de producţie a dulciurilor, particulele naturale de cacao pot fi colorate mai mult iar flavonoizii, care au un gust amar, pot fi îndepărtaţi, astfel că şi cea mai neagră ciocolată poate să nu conţină deloc flavonoizi", s-a precizat în studiul din The Lancet. Mai mult decât atât, revista avertizează asupra faptului că producătorii rareori menţionează pe ambalajele dulciurilor conţinutul real, prin urmare cumpărătorii nu ştiu niciodată la ce să se aştepte de la ciocolata pe care o cumpără.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata neagră, o plăcere periculoasă.
 Vizualizări articol: 1191 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciocolata neagră, o plăcere periculoasă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Retete trimis de
(17 ian 2008, 13:21:43
Sa mai crezi in cercetarile lor? cel mai bine sa manince fiecare ce-i prieste. Asa a fost de cind e lumea. Singur iti dai seama ce iti iti face bine si ce nu. Parintii nostri tineau fel de fel de cure nutritionale? prost sa fii sa nu stii ca iarna trebuie sa maninci multe fructe si legume, dar nici carnea nu o poti ignora. asa ca, sa faca fiecare cum crede. Niste mincinosi toti.
2.   Parintii nostri... trimis de
(18 ian 2008, 10:14:41
Parintii nostri SE DISTRAU, isi traiau viata cum trebuie, noi, intoxicati de aceste "studii savante" si de televiziunile tembele.... NE TRATAM !!! Toata lumea se trateaza ! Pana si in reclamele TV, de o imbecilitate crasa, alimentele nu mai sunt "bune" sau "rele", ci sunt "sanatoase" ! Indiferent de cat de scarboase sau idioate, sunt catalogate ca... "sanatoase". Pentru sanatatea dumneavoastra, EVITATI TOTAL consumul de PUBLICITATE TV, emisiuni nutritioniste ierbivore fara sare si articole "grase" pseudostiintifice ! POFTA BUNA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte