Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2008 - Anul XIII, nr. 12 (3693)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijirea copiilor, stresantă pentru mămici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creşterea şi îngrijirea copiilor este cea mai stresantă şi mai frustrantă activitate din viaţa unei femei, se arată într-un studiu efectuat de curând de cercetătorii australieni.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că îngrijirea copiilor este singura activitate „domestică” displăcută de mame mai mult decât de taţi, această constatare contrazicând stereotipurile convenţionale potrivit cărora bărbaţii sunt cei care aduc banii în casă şi femeile au datoria de a creşte copii.

Comparativ cu bărbaţii, femeile au o atitudine mai relaxată faţă de locul de muncă şi faţă de activitatea de la serviciu, deşi în cazul ambelor sexe serviciul este pe locul doi în topul celor mai nesuferite activităţi cotidiene, pe locul întâi situându-se îngrijirea copiilor.

Potrivit studiului, părinţii care merg şi la serviciu se simt cel mai bine atunci când socializează, când participă la activităţi comunitare, când fac muncă voluntară sau când participă la activităţi comune de educare şi recreere. „Fericirea şi sănătatea tuturor este dată de faptul că multe din activităţile din timpul liber se desfăşoară într-un context social, de aceea este foarte important să menţinem un contact permanent cu cei din jur”, a explicat conducătorul studiului, profesorul Brown, din cadrul Universităţii Griffith.

În cadrul studiului, cercetătorii au monitorizat timp de o săptămână activitatea a 173 de subiecţi, toţi fiind părinţi angajaţi cu jumătate de normă sau cu normă întreagă. S-a constatat că părinţii tineri erau mai „dependenţi” de copii şi petreceau mai mult timp cu aceştia, în timp ce părinţii mai în vârstă petreceau mai mult timp la serviciu sau desfăşurând activităţi sociale.

Părinţii din cadrul grupului tinerilor, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani, şi în special femeile din acest grup se simţeau mai presaţi de timp decât cei din grupa celor mai în vârstă (52 - 57 de ani), dar în general toţi subiecţii au recunoscut că timpul le ajunge „în mod rezonabil” pentru a face toate activităţile pe care şi le propun.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îngrijirea copiilor, stresantă pentru mămici.
 Vizualizări articol: 812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Îngrijirea copiilor, stresantă pentru mămici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf cu pipote de pui 6 porţii - 70 minute 350g orez400g pipote de pui2 cepe2 morcovi2 ardei graşi100ml ulei1 leg. pătrunjel± sare, piper Fierbeţi pipotele de pui în 2 l apă sărată, după 30 de minute scurgeţi-le de apă (apa păstraţi-o), tăiaţi-le... Citeşte