Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Scărpinatul este moştenit pe cale genetică

Mâncărimile pielii constituie o neplăcere comună care poate fi provocată de modificarea unei gene, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici publicat în American Journal of Human Genetics şi preluat de BBC.

Descoperirea este valabilă mai ales în ceea ce priveşte mâncărimile pielii picioarelor.

Descoperirea cercetătorilor de la Colegiul regal din Londra ar putea sta la baza unor noi tratamente mai eficace pentru bolile de piele care numără, printre simptome, mâncărimile pielii.

Mâncărimile cronice pot fi provocate de boli ale pielii, precum eczemele, sau pot fi simptomul unor boli interne, precum insuficienţa renală sau maladiile ficatului. De asemenea, mâncărimile pielii pot apărea după terapiile anti-cancer sau cu calmante puternice, precum morfina, iar cazurile severe pot provoca insomnii şi cicatrice.

Deşi constituie una dintre cele mai comune probleme în dermatologie, există foarte puţine terapii împotriva mâncărimilor.

Profesorul John McGrath, autorul studiului, a studiat o familie mare din Brazilia care suferea de o boală numită amiloidoză cutanată primitivă (PLCA). Maladia este foarte comună mai ales în ţările din America de Sud, iar în Marea Britanie au fost diagnosticate câteva mii de cazuri.

Cercetătorul a descoperit că boala este provocată de varianta unei gene din piele numită oncostatin M receptor-beta (OSMR). Celulele cu formele mutante ale genei nu răspund cum trebuie la moleculele de semnalizare, care declanşează un răspuns antiinflamator. În mod normal, mâncărimile ar putea fi prevenite prin procesul antiinflamator.

McGrath, care este şi preşedinte al Societăţii europene pentru cercetări dermatologice, a indicat că mai sunt necesare studii pentru a pune la punct noi tratamente împotriva acestei neplăceri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scărpinatul este moştenit pe cale genetică.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scărpinatul este moştenit pe cale genetică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte