Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 ian 2008 - Anul XIII, nr. 9 (3690)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicament eficace pentru diabet

Un medicament care exploatează beneficiile unei componente din vin, rezveratrol, s-a dovedit a fi eficace în reglarea glicemiei la pacienţii cu cea mai comună formă de diabet, potrivit unui studiu publicat de compania Sirtris Pharmaceuticals Inc, informează Reuters.

Studiul conţine rezultatele primelor teste realizate pe subiecţi umani trataţi cu un medicament care are ca ţintă o familie de gene numite sirtuine, ce controlează procesul de îmbătrânire.

Medicamentul mimează efectele rezveratrolului, o componentă a vinului roşu, despre care mai multe studii au arătat că poate prelungi speranţa de viaţă a cobailor şi reduce riscul de apariţie a maladiilor specifice bătrâneţii, precum diabetul.

Noul studiu indică faptul că medicamentul îmbunătăţeşte capacitatea oamenilor cu diabet de tipul II de a regla nivelul de glucoză din organism, principala sursă de energie a acestuia.

Persoanele cu diabet de tipul II nu pot utiliza insulina, hormonul care ajută la convertirea zahărului în energie.

 

Eficienţă.

Studiul, care a durat 28 de zile şi la care au participat 98 de persoane, a avut ca scop evaluarea siguranţei acestui medicament, administrat în doză unică zilnică.

33% dintre subiecţi au luat doze de 2,5 grame de medicament, altă treime a primit doze de 5 grame şi cel de-al treilea grup a primit un placebo.

Ambele doze sunt considerate a fi sigure şi bine tolerate de organism, iar nivelul  medicamentului a rămas consistent în sânge pe perioada de 28 de zile, a indicat compania farmaceutică. Medicamentul a îmbunătăţit şi toleranţa la glucoză şi a demonstrat o tendinţă de scădere a glicemiei.

Profesorul David Sinclair, specialist în patologie la Şcoala medicală Harvard şi cofondator al companiei Sirtris, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, s-a felicitat pentru rezultatele obţinute.

Componenta, botezată SRT501, poate fi absorbită cu mai multă uşurinţă în organism decât rezveratrolul din vin, a spus compania.

Cercetătorii au început deja un nou studiu, mai mare. Medicamentul va fi însă disponibil pe piaţă abia după câţiva ani, dacă se confirmă rezultatele primului studiu.

Sinclair a mai spus că Sirtris mai lucrează la un compus similar, de 1.000 de ori mai puternic decât rezveratrolul, şi că nişte prime teste vor fi realizate anul acesta.

Diabetul de tipul II, favorizat de sedentarism şi dietele alimentare dezechilibrate, numără 90% din cele 180 de milioane de cazuri de diabet din lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicament eficace pentru diabet.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicament eficace pentru diabet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ficăţei de pui cu mere 4 porţii - 40 minute 600g ficăţei de pui500g mere150g slănină afumată1 ceapă mare150ml vin alb sec1 lingură făinăun vârf de cuţit maghiran uscat± sare, piper Curăţaţi şi spălaţi ficăţeii, daţi-i prin făină, apoi... Citeşte