Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 dec 2007 - Anul XII, nr. 306 (3674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Plimbările zilnice timp de 30 de minute, suficiente pentru a preveni obezitatea

Plimbările timp de 30 de minute, şase zile pe săptămână, sunt suficiente pentru a reduce circumferinţa taliei şi riscul de sindrom metabolic, o maladie asociată cu obezitatea şi stilul de viaţă sedentar, potrivit Reuters.

“Studiul indică faptul că există beneficii chiar şi dacă nu se fac modificări în alimentaţie”, a indicat profesorul Johanna L. Johnson, de la Universitatea Duke, Carolina de Nord, autoarea acestui studiu.

Se estimează că un sfert din persoanele adulte din Statele Unite suferă de sindrom metabolic, un ansamblu de factori de risc care creşte probabilitatea de apariţie a bolilor cardiace, diabet şi accident cerebral. Pentru a fi diagnosticată cu sindrom metabolic, o persoană trebuie să prezinte cel puţin trei din cei cinci factori de risc: circumferinţa mare a taliei, hipertensiune arterială, nivel mare al trigliceridelor, nivel scăzut de colesterol “bun” HDL, glicemie ridicată.

La studiul realizat de cercetătorii americani au participat 171 de persoane de vârstă medie, supraponderale, care au efectuat exerciţii fizice de dificultăţi diferite.

Înainte de începerea programului de exerciţii fizice, 41% dintre subiecţi sufereau de sindrom metabolic, însă, după opt luni, numărul acestora a scăzut la 27%.

“Sunt veşti încurajatoare pentru persoanele de vârsta a doua, sedentare, care doresc să-şi îmbunătăţească starea de sănătate. Înseamnă că nu trebuie să alerge de 4 – 5 ori pe săptămână, ci pur şi simplu să se plimbe prin vecinătate, după cină, în fiecare seară”, au indicat cercetătorii.

Persoanele care s-au plimbat timp de 30 de minute, şase zile pe săptămână, parcurgând câte 10 kilometri, s-au simţit mai bine decât cei care s-au plimbat doar câte 5 kilometri.

Persoanele care au făcut exerciţii fizice cu nivel mare de dificultate, o perioadă mai scurtă de timp, au prezentat o îmbunătăţire a stării de sănătate mai mică – micşorarea circumferinţei taliei, scăderea în greutate - decât cei care au ales să se plimbe, dar au făcut acest lucru o perioadă mai lungă de timp.

Studiul a apărut în ediţia de pe decembrie a American Journal of Cardiology.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plimbările zilnice timp de 30 de minute, suficiente pentru a preveni obezitatea.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plimbările zilnice timp de 30 de minute, suficiente pentru a preveni obezitatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plimbare trimis de
(20 dec 2007, 15:29:24
da, toti medicii recomanda plimbari zilnice cite 10 km., dar daca esti cardiac, ai cardiopatie ischemica, anghina pectorala dureroasa, cum poti face asemenea plimbari pe vremea asta? cchiar as dori sa-mi raspunda cineva. Cind aproape nu poti iesi din casa sa-ti cumperi o piine. ti se taie rasuflarea, iti apare imediat durerea in piept si nu stii cum sa ajungi cit mai repede acasa. Atunci, ma intreb? unde Dumnezeu sa faci aceste plimbari?

2.   :) trimis de
(20 dec 2007, 15:49:26
prin casa, dintr-un colt al casei pana in altulhappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulouri la grătar 4 porţii - 60 minute 4 ardei graşi mari roşii 4 felii de şuncă REINERT 200g brânză mozzarella 2 ouă fierte tari 8 frunze de busuioc 80g caşcaval •± sare, piper Se coc ardeii, se presară cu sare şi se acoperă 10... Citeşte