Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 dec 2007 - Anul XII, nr. 304 (3672)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 12 milioane de noi cazuri de cancer diagnosticate în lume în 2007

Peste 12 milioane de noi cazuri de cancer vor fi diagnosticate şi aproximativ 7,6 milioane de decese vor fi înregistrate în lume până la sfârşitul anului 2007, potrivit estimărilor American Cancer Society publicate ieri, informează AFP.

Potrivit American Cancer Society, în lume se înregistrează zilnic 20.000 de mii de decese. Rezultatele apar în primul raport asupra cancerului în lume realizat de această organizaţie privată, intitulat "Global Cancer Facts & Figures".

Potrivit acestui document, 5,4 milioane de cazuri noi de cancer şi 2,9 milioane de decese vor fi înregistrate în ţările industrializate, în timp ce 6,7 milioane de noi cazuri de cancer şi 4,7 milioane de decese vor fi înregistrate în ţările în curs de dezvoltare.

Proiecţiile se bazează pe statisticile băncii de date Globocan 2002, compilate de agenţia internaţională de cercetări asupra cancerului (International Agency for Research on Cancer/IARC).

Statistici.

În ţările cele mai bogate, cancerele cele mai frecvente în rândul bărbaţilor sunt, în ordine, cel la prostată, cel pulmonar şi cel de colon. În rândul femeilor, cele mai frecvente cancere sunt cel mamar, cel de colon şi cel pulmonar.

În schimb, în ţările în curs de dezvoltare, cancerele pulmonar, stomacal şi la ficat sunt printre cele mai frecvente în rândul bărbaţilor, în timp ce femeile sunt mai afectate de cancerul mamar, uterin şi cel stomacal, potrivit acestui raport.

În ţările cele mai sărace, două dintre cele trei tipuri de cancer cele mai frecvente în rândul bărbaţilor (stomacal şi la ficat) şi, respectiv, în rândul femeilor (uterin şi stomacal) sunt de origine infecţioasă.

În jur de 15% dintre toate cazurile de cancer din lume sunt asociate cu infecţii. Dar în ţările în curs de dezvoltare, rata cancerelor de origine infecţioasă este de trei ori mai mare decât în ţările dezvoltate (26% faţă de 8%).

Frecvenţa cancerului creşte şi în ţările sărace pentru că o mare parte din populaţie adoptă un stil de viaţă occidental, care implică fumatul, sedentarismul şi consumul de alimente bogate în grăsimi saturate.

Fumătorii, principalele victime.

Raportul conţine şi o secţiune specială dedicată fumatului, care în 2000 a ucis aproximativ 5 milioane de persoane. 30% dintre victime au murit din cauza unui cancer pulmonar.

În total, în secolul al 20-lea, fumatul a fost responsabil de aproximativ 100 de milioane de decese, iar specialiştii sunt de părere că în secolul al 21-lea viciul va produce peste un miliard de morţi, majoritatea în ţările în curs de dezvoltare.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aproximativ 84% din cei 1,3 miliarde de fumători care există în lume trăiesc în ţările în curs de dezvoltare. Numai în China există peste 350 de milioane de fumători, potrivit OMS. Dacă tendinţa continuă, lumea va număra două miliarde de fumători până în 2030, dintre care jumătate vor muri din cauza unor boli asociate cu fumatul, dacă nu vor renunţa la acest viciu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 12 milioane de noi cazuri de cancer diagnosticate în lume în 2007.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 12 milioane de noi cazuri de cancer diagnosticate în lume în 20075.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă Caramel 4 porţii - 50 minute 1 l lapte 200g zahăr 4 ouă 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară rasă Se pune laptele la fiert împreună cu vanilia, scorţişoara, nucşoara şi zahărul. Se amestecă în vas... Citeşte