Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 nov 2007 - Anul XII, nr. 276 (3648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijire

Uleiuri esenţiale pentru un păr sănătos

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Pentru că în cazul multor persoane părul are tendinţa de îngrăşare, acestea încearcă să excludă folosirea uleiurilor în îngrijirea părului. Este o procedură greşită, pentru că pentru a fi sănătos şi strălucitor părul are nevoie de grăsimile şi acizii din uleiurile esenţiale. Sănătatea părului poate fi chiar îmbunătăţită de acţiunea uleiurilor esenţiale, iar acestea vă pot ajuta să aveţi un păr de invidiat. De exemplu, levănţica şi rozmarinul nu sunt doar nişte plante frumos mirositoare, ci au un efect benefic asupra părului, lăsându-l mătăsos şi strălucitor. După ce vă spălaţi pe păr, picuraţi câţiva stropi de ulei de rozmarin şi levănţică pe peria de păr. şi pieptănaţi părul de la rădăcină către vârfuri. Aceasta este o metodă eficientă de a stimula circulaţia la nivelul scalpului, metodă ce oferă şi o senzaţie plăcută. Dacă vă supără mătreaţa sau dacă aveţi mâncărimi la nivelul scalpului, uleiurile esenţiale din arbore de ceai şi cedru vă vor ajuta să scăpaţi de aceste probleme. Combinaţi aceste uleiuri cu două linguri de ulei de măsline, turnaţi amestecul în vârful capului şi masaţi delicat. Lăsaţi să acţioneze timp de o oră, după care clătiţi.
Problema părului uscat şi deteriorat poate fi rezolvată cu ajutorul uleiurilor de salvie, de cedru, priboi, levănţică şi rozmarin, care netezesc foliculii. Amestecaţi câte o picătură din fiecare tip de ulei cu două linguri de ulei de măsline. Şi în acest caz, turnaţi amestecul în vârful capului şi masaţi delicat, apoi aşteptaţi o oră înainte de a vă clăti părul.

Aromaterapie pentru regenerarea părului

Folosirea uleiurilor esenţiale este totodată o metodă eficientă şi pentru regenerarea părului. Aromaterapia cu uleiuri esenţiale este un tratament alternativ pentru căderea părului, întrucât plantele au un efect benefic asupra problemelor podoabei capilare. Cele mai populare uleiuri esenţiale folosite pentru regenerarea părului sunt cele extrase din rozmarin, lavandă, lemn de cedru sau cimbru, dar şi cele extrase din grepfruit, lămâie, muşeţel sau dafin. S-a confirmat ştiinţific faptul că aromaterapia este o metodă sigură şi eficientă pentru tratarea alopeciei sau a căderii părului, stimulând regenerarea podoabei capilare. În plus, tratamentul cu uleiuri esenţiale nu are efecte secundare şi nu este costisitor. "Minusul" ar fi că nici chiar acest tratament alternativ nu are efect imediat, fiind nevoie de cel puţin trei luni înainte ca rezultatele să fie vizibile.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uleiuri esenţiale pentru un păr sănătos.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uleiuri esenţiale pentru un păr sănătos0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei