Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 nov 2007 - Anul XII, nr. 271 (3644)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetare

Premieră: Linii de celule suşă produse din embrioni de macaci clonaţi

O echipă de cercetători americani a reuşit, în premieră, să producă două linii de celule suşă embrionare pornind de la embrioni de macaci clonaţi, tehnica putând fi utilizată pentru producerea de celule suşă embrionare umane necesare pentru tratarea diverselor leziuni, informează The Independent.

Echipa cercetătorului de origine rusă Shoukhrat Mitalipov, de la Health and Science University din Oregon, a produs liniile de celule suşă după o metodă similară celei utilizate pentru clonarea oii "Dolly".

Este o premieră pentru specia primatelor, iar tehnica poate fi utilizată şi în cazul oamenilor pentru producerea celulelor suşă care să repare ţesuturile lezate, potrivit The Independent.

Cercetătorii americani au creat aproximativ zece embrioni clonaţi pornind de la o maimuţă macac în vârstă de 10 ani, utilizând o nouă tehnică ce previne distrugerea celulelor ovulelor.

Cercetătorii spun că au prelevat celule suşă de la câţiva embrioni şi le-au cultivat într-un tub de testare, acestea dezvoltându-se în celule ale sistemului nervos şi cardiace.

Sir John Gurdon, de la Universitatea Cambridge, primul cercetător care a clonat un animal - mormoloci, în anii '60 -, a declarat că cercetătorii de la Centrul naţional de cercetare a primatelor din Oregon au realizat "un lucru minunat", care poate furniza baza pentru clonarea de embrioni umani.

Robin Lovell-Badge, specialist în celule suşă la Institutul naţional pentru cercetări medicale din Mill Hill, lângă Londra, a spus: "Deşi rezultatele nu au fost publicate încă, descoperirea este potenţial semnificativă, pentru că până recent s-a crezut că în cazul primatelor procesul de clonare este dificil".

Echipa de cercetători americani a experimentat implantând aproximativ 100 de embrioni clonaţi de macaci în uterul a 50 de femele surogat, dar nici una nu a reuşit să nască pui vii.

Clonarea constă în înlocuirea nucleului unui ovul cu nucleul purtător de ADN al unei celule prelevată de la animalul care trebuie clonat. Ovulul obţinut este apoi implantat în uterul unui animal.

Rezultatele experimentelor au fost publicate, ieri, de revista Nature.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premieră: Linii de celule suşă produse din embrioni de macaci clonaţi.
 Vizualizări articol: 524 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premieră: Linii de celule suşă produse din embrioni de macaci clonaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei