Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 nov 2007 - Anul XII, nr. 270 (3643)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Spanacul, benefic celor care au supravieţuit unui infarct

Spanacul poate prelungi rata de supravieţuire în cazul persoanelor care au suferit un infarct, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences şi preluat de dailymail.co.uk.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că spanacul poate reduce riscul de a suferi un infarct.

Noul studiu demonstrează că leguma verde promovată de personajul Popeye marinarul poate, în plus, să prelungească cu 33% rata de supravieţuire în cazul victimelor accidentelor cardiovasculare.

Testele realizate de cercetătorii de la Universitatea din Texas au mai scos la iveală faptul că nitritul, o substanţă care se găseşte din belşug în spanac şi salată verde, poate accelera procesul de recuperare fizică după un infarct.

Biochimistul Nathan Bryan, coordonator al acestui studiu, recomandă un consum de spanac zilnic de 150 - 270 de grame, de trei ori mai mult decât se consumă în mod obişnuit, potrivit evaluărilor curente.

Maladiile cardiovasculare sunt responsabile de 40% din numărul de decese înregistrate în Marea Britanie (peste 75.000 pe an).

Cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut apă cu nitrit timp de o săptămână înainte de un infarct au avut, în medie, cu 33% mai multe şanse de supravieţuire. Leziunile cardiace în cazul acestora au fost mai puţin grave, potrivit cercetătorilor, care spun că nitritul se transformă în organism în oxid nitric atunci când nivelul de oxigen scade, în timpul unui infarct. Oxidul nitric dilatează arterele blocate, mărind cantitatea de oxigen care ajunge la inimă.

Bryan este de părere că şi nitritul care se găseşte în cantităţi mici în alimente precum şunca poate accelera procesul de recuperare fizică după infarct. Profesorul spune că oamenii nu ar trebui să se ghideze după rezultatele studiilor din anii '60, care asociau această substanţă chimică cu cancerul: "Multe studii asupra nitriţilor şi nitraţilor şi asupra asocierii acestora cu cancerul se bazează pe date incomplete".

"Dacă nitriţii şi nitraţii ar fi periculoşi pentru noi, atunci nu am fi sfătuiţi să consumăm legume cu frunze verzi sau să ne înghiţim saliva, care este bogată în nitraţi", a mai spus profesorul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spanacul, benefic celor care au supravieţuit unui infarct.
 Vizualizări articol: 637 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spanacul, benefic celor care au supravieţuit unui infarct0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei