Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 nov 2007 - Anul XII, nr. 269 (3642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenţionare

Sedentarismul - la fel de periculos ca fumatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sedentarismul este la fel de nociv pentru sănătate ca fumatul. Cel puţin aşa reiese din două studii recente, unul realizat în Statele Unite şi celălalt în Australia. Cercetătorii au atras atenţia asupra numeroaselor efecte periculoase pe care viaţa "pe scaun" le are asupra organismului nostru.

Faptul că lipsa activităţii fizice cauzează probleme de sănătate de diferite timpuri este bine ştiut, însă aceste două studii nu doar confirmă această teorie, ci o şi detaliază.

În opinia specialiştilor, un stil de viaţă sedentar este la fel de periculos ca ţigările în ceea ce priveşte creşterea riscului apariţii maladiilor cardiace, a diabetului de tip doi şi a obezităţii.

În aceste condiţii, milioane de persoane care practică o activitate de tip sedentar, ce le obligă să petreacă ore la rând pe scaun, sunt în pericol.

Cel de-al doilea studiu, realizat de International Diabetes Institute din Melbourne, este şi mai drastic. Cercetătorii atrag atenţia că tradiţionala jumătate de oră de exerciţii fizice recomandată până acum nu este probabil suficientă pentru a scăpa de toate consecinţele apărute de pe urma sedentarismului, cel mai periculos fiind în primul rând diabetul.

După examinarea unui eşantion de 8.000 de persoane de peste 35 de ani şi care nu sufereau de diabet, profesorul David Dunstan şi echipa sa de cercetători au demonstrat că cele 30 de minute de gimnastică recomandate nu mai au nici un efect dacă sunt însoţite de mai mult de trei ore de inactivitate totală. Din păcate, nici măcar cele două ore petrecute în sala de fitness nu sunt de ajutor, pentru că practicarea sportului pentru un timp atât de limitat contează foarte puţin după o zi întreagă petrecută pe scaun.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sedentarismul - la fel de periculos ca fumatul.
 Vizualizări articol: 540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sedentarismul - la fel de periculos ca fumatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei