Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 nov 2007 - Anul XII, nr. 263 (3637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Statistici alarmante

Un sfert dintre bărbaţi şi femei sunt obezi

Un vast studiu internaţional la care au participat 168.000 de persoane din 63 de ţări a scos la iveală faptul că 24% dintre bărbaţi şi 27% dintre femei suferă de obezitate, a anunţat Institutul naţional pentru sănătate şi cercetări medicale (Inserm), din Franţa, într-un comunicat, informează AFP.

La studiu, care a fost publicat în Circulation, revista Asociaţiei de cardiologie americane, au participat 168.159 de persoane (69.409 bărbaţi şi 98.750 de femei) cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani.

Potrivit rezultatelor acestui studiu, 40% dintre bărbaţi şi 30% dintre femei suferă de supraponderalitate sau obezitate.

"Este vorba de cel mai mare studiu disponibil, care permite aprecierea «instantanee» a frecvenţei obezităţii, cu un număr mare de date colectate omogen din foarte multe ţări din lume", a explicat Beverley Balkau, de la Inserm, coordonator al studiului.

O persoană este considerată obeză dacă indicele său de masă corporală (IMC), calculat prin împărţirea greutăţii (în kilograme) la pătratul înălţimii (în metri), este egal sau mai mare decât 30. Un IMC cuprins între 25 şi 30 este echivalent cu supraponderalitatea.

Frecvenţa obezităţii variază de la o ţară la alta, de la 7% pe continentul asiatic (bărbaţi şi femei) la 36% în Canada (bărbaţi şi femei). Rata obezităţii variază între 38% şi 40% în rândul femeilor din Orientul Mijlociu şi Africa.

Studiul, intitulat IDEA (International Day for Evaluation of Abdominal Obesity - Ziua internaţională pentru măsurarea obezităţii abdominale), indică faptul că acumularea grăsimii la nivel abdominal - 56% dintre bărbaţi au o circumferinţă a taliei mai mare de 94 de centimetri, 71% dintre femei au o circumferinţă a taliei mai mare de 80 de centimetri - contribuie semnificativ la creşterea riscului de maladii cardiovasculare sau diabet.

"Circumferinţa taliei este un marker clinic mai fiabil pentru riscul de maladii cardiovasculare şi diabet decât IMC", este de părere Beverley Balkau.

La bărbaţi, mărirea circumferinţei taliei cu 14 centimetri contribuie la creşterea cu 36% a riscului de maladii cardiovasculare. La femei, riscul creşte cu 40% pentru o talie mai mare cu 15 centimetri decât cea normală. Mărirea circumferinţei taliei contribuie la creşterea riscului de diabet cu 59% - 83%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sfert dintre bărbaţi şi femei sunt obezi.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un sfert dintre bărbaţi şi femei sunt obezi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei