Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 nov 2007 - Anul XII, nr. 261 (3635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sfaturi

Cum procedăm pentru a avea mai mult chef de viaţă

De fiecare dată aşteptăm cu nerăbdare sfârşitul de săptămână ca să ne putem bucura de libertate, să petrecem cu prietenii sau cu familia cât mai mult timp. Alţii preferă week-end-ul pentru relaxare, plimbări în natură sau diverse distracţii.

În general, după ce stăm două zile departe de rutina şi grijile zilnice (serviciu, dus copilul la grădiniţă, şcoală, cumpărături etc.) ziua de luni este pentru foarte mulţi din noi devastator de lungă şi „greu de suportat”. Ce am putea face să nu mai fie „cea mai grea zi a săptămânii”? În primul rând, ar fi bine să nu facem excese de nici un fel (mă refer cu precădere la dozarea timpului - nu pierdeţi nopţile în club, nu consumaţi băuturi şi mâncăruri, după ora 18). Ca să fim energici avem nevoie de hrană sănătoasă, somn liniştit, respiraţie corectă şi, mai ales, gândire pozitivă. Toate acestea sunt destul de greu de respectat în „secolul vitezei”, când organismul nostru este agresat continuu de o mulţime de factori: poluarea, atât a alimentaţiei, cât şi a atmosferei, zgomotul, consumul mare de medicamente chimice, certuri, stres.

Felul în care va fi ziua de luni (şi nu numai aceasta) depinde foarte mult de noi. Poate fi o zi plăcută în care vom fi energici, voioşi şi plini de idei creative sau din contra: o zi de „refacere” în care ne simţim anxioşi (dacă mai şi plouă afară!), şi greu de urnit!

Ca să vă începeţi ziua bine, puteţi să vă „programaţi” cu o seară înainte să adormiţi (printr-un exerciţiu de meditaţie) imaginându-vă plini de viaţă, şi rând pe rând fiecare sarcină pe care o aveţi de rezolvat va trece prin mintea dumneavoastră şi va fi rezolvată cu succes.


Atitudinea pozitivă - paşaportul pentru un mâine mai bun

 

Măriţi cantitatea endorfinelor din corp! Endorfinele sunt substanţe chimice din creier care ne ajută să ne simţim bine şi măresc capacitatea noastră de a rezista la stres, durere, depresie sau nelinişte. Activităţi ca exerciţiul fizic, râsul, respiraţia adâncă similara cu cea din yoga, relaxarea sau meditaţia şi, mai ales, gândirea pozitivă pot mari endorfinele naturale ale corpului. Singuri aveţi un control asupra sănătăţii fizice şi mentale, deoarece există o conexiune puternică minte-corp.

Nu vă propuneţi să rezolvaţi o mie probleme într-o singură zi! Foarte mulţi dintre noi suntem tentaţi să terminăm de soluţionat cât mai multe lucruri din prima zi a săptămânii pentru a avea „spor” la munca. Ar fi bine să încercaţi să vă organizaţi problemele pentru săptămâna în curs cu ajutorul unei agende în care vă notaţi ce aveţi de făcut şi, din când în când, puteţi scrie în paranteză ceva hazliu sau plăcut pentru dumneavoastră, astfel sarcina va fi mai uşor de înfruntat! Încercaţi să consumaţi cât mai multă hrană „vie”, crudă, pentru că ceea ce consumăm este ca un combustibil pentru organismul nostru, ne dă energia de care avem nevoie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum procedăm pentru a avea mai mult chef de viaţă.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum procedăm pentru a avea mai mult chef de viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei