Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2007 - Anul XII, nr. 255 (3630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naturist

Smochinele şi sănătatea

Smochinul este cunoscut şi apreciat din antichitate, egiptenii apreciindu?l în mod deosebit ca pe un fruct benefic sănătăţii.

Smochinele uscate sînt folosite, în mod deosebit, în perioadele reci ale anului, fiind energizante şi emoliente. Smochinele uscate conţin foarte puţină apă (aproape deloc), protide, hidraţi de carbon, zahăr invertit (61 la sută), potasiu (840 mg la sută), sodiu (40 mg la sută), calciu (190 mg la sută), fosfor (105 mg la sută), fier (3,3 mg la sută), vitamine (A, B1, B2, niacină, C).

Din punct de vedere energetic, smochinele uscate conţin 260 calorii la 100 g. Cu toate aceste elemente, smochinele au proprietăţi foarte nutritive şi digerabile, tonifiante (recomandate sportivilor), laxative, diuretice, pectorale şi emoliente. Sunt recomandate copiilor, adolescenţilor, convalescenţilor, bătrânilor, sportivilor şi femeilor însărcinate. Sunt benefice în cazurile de astenie, iritaţii gastrointestinale, constipaţie, stări acute febrile, inflamaţii urinare şi pulmonare, bronşite, laringite, traheite. Extern, sînt recomandate în stomatite, gingivite, abcese dentare, furuncule, plăgi atone.

Smochinele pot fi consumate ca atare sau sub formă de decoct expectorant (2?3 fructe la o cană cu apă, 2 căni/zi). Se poate prepara şi sirop din 500 g smochine la un litru de apă. Se fierbe pe baia de apă până se reduce la jumătate. Se strecoară şi se adaugă 250 g miere. Se ia câte o linguriţă, de 2-3 ori/zi.

 Cu sucul lăptos al smochinelor verzi se pot combate negii şi bătăturile. Se fac aplicaţii de 3 ori/zi, timp de 5?6 zile. Pe furuncule, pentru maturare, se pun comprese cu smochine călduţe fierte în apă sau lapte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Smochinele şi sănătatea.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Smochinele şi sănătatea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei