Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Echilibru

Un stil de viaţă sănătos poate contribui la prevenirea maladiilor cardiace

Riscurile de a dezvolta o maladie cardiovasculară pot fi eliminate în totalitate dacă se adoptă un stil de viaţă sănătos: regim alimentar bogat în fibre şi acizi graşi, respectarea micului dejun, efectuarea de exerciţii fizice şi menţinerea unei greutăţi în limite normale.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii japonezi, prezentat la Conferinţa anuală asupra obezităţii care a avut loc la New Orleans, Statele Unite, prevenirea „sindromului metabolic” poate contribui la întârzierea instalării maladiilor cardiovasculare.

La studiul efectuat de cercetătorii de la Universitatea Nagoya din Japonia, care s-a desfăşurat pe perioada a trei ani, au participat 1.909 de bărbaţi.

Simptomele „sindromului metabolic” sunt tensiunea arterială ridicată, un nivel ridicat al trigliceridelor, un nivel scăzut de colesterol bun (HDL), un nivel ridicat al glicemiei şi obezitate abdominală. Dacă o persoană prezintă cel puţin trei dintre aceste simptome, atunci aceasta a dezvoltat un „sindrom metabolic”.

Un stil de viaţă sănătos, un regim alimentar echilibrat pot contribui la reducerea riscului de dezvoltare a unui „sindrom metabolic” şi, implicit, de dezvoltare a unor maladii cardiovasculare cu 71 – 92%.

„Dacă toată lumea ar adopta acest stil sănătos de viaţă, 84% dintre cazurile de sindrom metabolic şi, implicit, probabilitatea de a dezvolta o maladie cardiovasculară pot fi evitate”, a indicat Hiroshi Yatsuya, coordonatorul acestui studiu.

Un stil de viaţă sănătos include şase elemente: regim alimentar şi obiceiuri alimentare sănătoase, exerciţii fizice efectuate de trei ori pe săptămână, renunţarea la alcool şi ţigări şi menţinerea greutăţii în limite normale.

Regimul alimentar trebuie să fie bogat în fibre, acizi graşi Omega-3 şi grăsimi polinesaturate. Obiceiurile alimentare implică respectarea micului dejun şi evitarea alimentelor sărate, cercetătorii fiind de părere că oamenii nu trebuie să se ridice sătui de la masă.

„Este un stil de viaţă destul de dificil de respectat, dar este posibil”, a spus Yatsuya.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un stil de viaţă sănătos poate contribui la prevenirea maladiilor cardiace.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un stil de viaţă sănătos poate contribui la prevenirea maladiilor cardiace0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei