Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2007 - Anul XII, nr. 252 (3627)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări

Au fost identificate regiunile din creier asociate cu optimismul

Optimismul este asociat cu două regiuni din creier care influenţează unele persoane să accentueze latura pozitivă a unui lucru sau a unui eveniment, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi publicat în revista Nature, informează Reuters.

Cercetătorii de la Universitatea din New York spun că această descoperire este importantă pentru că poate oferi explicaţii despre lucrurile care nu funcţionează în cazul persoanelor care suferă de depresie.

Cercetătorii au analizat tomografiile cerebrale realizate unui număr de 15 persoane, şapte bărbaţi şi opt femei. În timpul efectuării tomografiilor, subiecţii au fost rugaţi să-şi imagineze nişte scenarii plasate în viitor, precum câştigul unei sume mari de bani, o petrecere aniversară, un meci de fotbal, o vizită la zoo, finalul unei relaţii de dragoste, o înmormântare etc.

Cercetătorii au dorit să examineze modul în care creierul generează "predispoziţia la optimism", o stare de spirit pozitivă care există chiar şi când nu sunt probe în sprijinul aşteptărilor optimiste.

În cazul scenariilor optimiste, două zone din creier, girusul anterior rostral (o parte a cortexului frontal implicată în reglarea răspunsurilor la emoţii n.r.) şi amigdala (o structură sub formă de migdală localizată în lobul temporal medial n.r.), se activează, spun cercetătorii. Aceleaşi zone sunt afectate de depresie, potrivit profesorului Elizabeth Phelps, coordonatorul studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost identificate regiunile din creier asociate cu optimismul.
 Vizualizări articol: 614 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au fost identificate regiunile din creier asociate cu optimismul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei