Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eficienţă

La pas spre sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mersul pe jos rămâne în continuarea cea mai bună metodă pentru a fi sănătoşi. Potrivit unui nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Ulster, dat publicităţii de "Journal of Epidemiology and Community Health", 30 de minute de efort fizic moderat practicat de trei ori pe săptămână asigură o diminuarea a nivelului presiunii arteriale.

Pentru acest studiu, au fost examinaţi 100 de angajaţi cu o stare de sănătate bună, însă sedentari, cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, care au urmat un program de antrenament de 12 săptămâni, fără nici o schimbare în regimul lor alimentar. Ulterior, grupul a fost împărţit în trei. Membrilor primei grupe li s-a cerut să meargă pe jos cinci zile pe săptămână, reprezentanţii celei de-a doua grupe au practicat acelaşi exerciţiu însă timp de trei zile, în timp ce celor din ultima grupă li s-a cerut să nu îşi schimbe nimic din obiceiurile sedentare de viaţă. Participanţii au utilizat pedometre şi fiecare "şi-a înregistrat" propria plimbare. Ulterior au fost înregistrate nivelul de presiune arterială şi centimetrii de talie pierduţi. Rezultatele au fost pozitive în cazul primelor două grupuri care se plimbaseră în ritm constant.

În opinia cercetătorilor, asta demonstrează că exerciţiile fizice moderate, chiar şi sub nivelul recomandat, care prevede 30 de minute de efort maxim timp ce cel puţin cinci ori pe săptămână, sunt oricum eficiente pentru sănătate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La pas spre sănătate.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
La pas spre sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei