Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 oct 2007 - Anul XII, nr. 247 (3622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hidroterapia

Duşurile alternative ne scapă de toxine

Hidroterapia este o metodă eficientă de răcorire şi relaxare a organismului, dar şi de tratare a unor afecţiuni. Folosită de secole ca o componentă importantă a menţinerii sănătăţii, apa, cu beneficiile ei uimitoare asupra trupului şi minţii, a fost exploatată de greci, romani, japonezi şi de multe alte culturi. În prezent, există diferite tipuri de hidroterapie: termhae – băi romane, yuami şi misogi – băi ritualice japoneze, thalasoterapie - terapia cu apă marină, băi cu ierburi sau băi de aromaterapie, jacuzzi etc.

Proprietăţile de vindecare ale hidroterapiei se bazează pe efectele sale mecanice sau termale. Terapia exploatează reacţia organismului la stimuli precum „cald" sau „rece", ca urmare a presiunii exercitate de apă sau a aplicării de cataplasme pe o perioadă mai lungă de timp.

În timp ce băile reci stimulează activitatea organelor interne şi tonifică psihicul, cele fierbinţi întăresc imunitatea organismului şi alungă anxietatea şi stresul. Potrivit specialiştilor de la Centrul de Sănătate „Eden Spa" din Bucureşti, hidroterapia are numeroase beneficii asupra sănătăţii: relaxea­ză şi învigorează corpul, re­glea­ză circulaţia sangvină şi îmbunătăţeşte metabolismul, ameliorează durerile mus­culare şi îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos.

Terapii pe bază de apă

Sauna – are rol în activarea circulaţiei sangvine şi în eliminarea toxinelor. De obicei, în camera de saună există un difuzor de aromaterapie, care are rolul de a ajuta la reducerea durerilor musculare sau pentru relaxare. Sauna este contraindicată persoanelor cu oscilaţii ale tensiunii arteriale, cu diabet, tuberculoză activă, boli cu transmitere sexuală, afecţiuni psihice, scleroză multiplă, cancer sau femeilor însărcinate. Specialiştii recomandă ca sauna să nu dureze mai mult de 15-20 de minute.

Baie de aburi – cameră cu temperaturi reglabile şi umiditate. Deseori, uleiurile esenţiale ajută sinusurile şi o mai bună respiraţie. Contribuie la stimularea şi revitalizarea organismului şi la eliminarea toxinelor.
Ice room – cameră cu gheaţă, folosită pentru un masaj scurt şi intens după saună.

Cameră de hidroterapie – jeturi multiple de aer şi de apă sunt utilizate în terapia personalizată. Obiectivele tratamentului hidroterapiei sunt: relaxarea musculară, întărirea sistemului imunitar, activarea circulaţiei sangvine, accelerarea metabolismului, îmbunătăţirea digestiei, optimizarea penetrării substanţelor nutritive, eliminarea durerilor, creşterea tonusului muscular şi o mai bună funcţionare a sistemului nervos.

Duşul Vichy – alternează jeturi calde cu reci. Acestea pot fi combinate cu alte tratamente, precum exfolierile cu sare, tratamentele cu nămol, împachetările cu alge etc. Duşurile alternative se recomandă în terapiile anticelulitice, de relaxare şi detoxifiere. Atenţie! Duşurile reci nu se recomandă celor care suferă de sciatică, inflamaţii pelvine sau reumatism.

Hidroterapia uscată – se regăseşte ca ultimă investiţie în toate centrele spa de lux; oferă beneficiile unui tratament destresant de hidroterapie, având în acelaşi timp avantajul unui tratament uscat (clientul nu trebuie să se dezbrace dacă nu doreşte, deoarece nu vine în contact direct cu apă). Această tehnologie utilizează absenţa gravitaţiei în cadrul unui masaj cu apă al întregului corp, având ca scop relaxarea mentală şi fizică totală.

Beneficiile hidroterapiei

- Relaxează şi învigorează corpul
- Îmbunătăţeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor
- Normalizează circulaţia sangvină şi îmbunătăţeşte metabolismul
- Ameliorează digestia
- Ajută corpul să asimileze mai repede substanţele nutriţionale
- Ameliorează durerile musculare
- Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duşurile alternative ne scapă de toxine.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duşurile alternative ne scapă de toxine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei