Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 oct 2007 - Anul XII, nr. 245 (3620)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Bolile, citite în ochi

Specialiştii în iridologie spun că analiza culorii şi structurii irisului uman permite evaluarea stării de sănătate a organismului.

Ochii nu sunt numai oglinda sufletului, ci şi oglinda sănătăţii, susţin specialiştii în medicină alternativă. Structura, culoarea, semnele şi modificările irisului uman reprezintă o adevărată hartă a sănătăţii pentru medicii naturopaţi specializaţi în iridologie.

Iridologia este practicată ca metodă de diagnostic neconvenţional de către medici şi naturopaţi din întreaga lume. Ea oferă informaţii vitale necesare stabilirii cauzelor apariţiei unor afecţiuni care s-au vindecat, al unor boli ereditare, dar şi evidenţierea stării organelor din momentul examinării. Obţinerea acestor rezultate se bazează pe faptul că în iris este reprezentată proiecţia tuturor organelor corpului.

Nervul optic este legat direct de creier, dar este conectat şi cu toate organele şi sistemele corpului, cu nervii şi celulele. Irisul devine astfel un ecran pe care se proiectează tot sistemul nervos autonom. Contrar a ceea ce ne putem închipui, irisul nu are mereu aceeaşi dimensiune sau culoare. "El se modifică în funcţie de ceea ce se întâmplă în organismul nostru.

Dacă pe iris apar goluri, coloraţii, «norişori», sau modificări ale texturii, atunci există o disfuncţie undeva. Un iris sănătos trebuie să aibă o textură fină şi regulată", explică dr. Liana Comşa, de la Centrul de Acupunctură şi Homeopatie din Bucureşti.

Diagnostic pus cu microscopul iridologic

Irisul poate fi studiat prin mijloace optice adecvate, de la o simplă lupă împreună cu o sursă de lumină până la sisteme optice performante, precum microscoapele iridologice moderne. Potrivit specialiştilor în studiul irisului uman, persoanele cu ochi căprui au predispoziţie către anemie, hepatită, boli endocrine şi gastrice. Cele cu iris albastru tind să se confrunte mai des cu apariţia unor eczeme şi a acneei, piele uscată, astm, răceli, bronşită, sinuzită, iritaţii ale ochilor, retenţie de apă. Culoarea verde a irisului atrage atenţia asupra pericolului bolilor ereditare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolile, citite în ochi.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bolile, citite în ochi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei