Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 oct 2007 - Anul XII, nr. 241 (3616)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Injecţia care naşte noi vase de sânge

Blocajele arteriale se pot trata şi prin exerciţii de ...

Blocajele arteriale pot fi prevenite prin injectarea în organism a unei substanţe care favorizează creşterea de noi vase de sânge

O injecţie care stimulează organismul astfel încât să favorizeze creşterea unor noi vase de sânge poate reprezenta un nou tratament pentru arterită, anunţă cercetătorii britanici citaţi de DailyMail. Afecţiunea, cauzată de o acumulare de grăsime pe artere, împiedică sângele oxigenat să irige zona rinichilor, a stomacului, braţelor şi picioarelor

În urma unui studiu realizat în Marea Britanie, cercetătorii au estimat că în această ţară există aproximativ 2,7 milioane de pacienţi cu vârste de peste 55 de ani care prezintă această boală a arterelor.

În aproape jumătate din cazuri nu există simptome evidente privind această afecţiune, primele indicii fiind atacul de cord, crampele şi durerile severe la nivelul picioarelor. Cele mai folosite tratamente includ administrarea de calmante, de medicamente pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge şi pentru dilatarea arterelor.

Tehnică bazată pe un proces natural

Tratamentele nonmedicamentoase variază de la exerciţii la angioplastie şi operatie de bypass.
Noul tratament presupune secţionarea unei porţiuni dintr-o venă aflată pe braţul pacientului, cu ajutorul anesteziei locale.

Apoi, medicii îndepărtează celule din ţesutul venos şi le combină cu gene care ajută la declanşarea creşterii unor noi vase de sânge. În final, această soluţie rezultată este injectată în picioarele pacienţilor, în zona imediat învecinată arterelor blocate. Cercetătorii afirmă că, în următoarele patru săptămâni, celulele se extind şi formează noi artere care se dezvoltă în jurul blocajului arterial iniţial, îmbunătăţind circulaţia sangvină.

Tehnica se bazează pe un proces natural cunoscut sub numele de arteriogeneză, sau creştere arterială colaterală, în timpul căruia organismul poate dezvolta noi artere pentru evitarea blocajelor arteriale. În timpul studiilor, efectuate de către cercetătorii de la Universităţile Michigan şi Pennsylvania, primii pacienţi trataţi cu ajutorul acestei noi tehnici prezentau simptomele bolii arteriale de cel puţin două luni.

Creatorii noii tehnologii, Sistemul Vascular MultiGenetic, au realizat, de asemenea, şi o grefă ce se foloseşte în cazul pacienţilor nevoiţi să suporte o operaţie pentru a evita blocarea arterelor. Aceşti pacienţi prezintă o zonă mai mare din artera piciorului complet blocată.

Grefa presupune alinierea unui tub sintetic, foarte rezistent, cu celulele pacientului, recoltate dintr-o venă de pe braţ. Imediat ce tubul este realizat, acesta este implantat în piciorul pacientului în locul blocajului, eliminând astfel nevoia transplantării unei vene.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Injecţia care naşte noi vase de sânge.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Injecţia care naşte noi vase de sânge5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează