TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
vineri, 19 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 65 (7677)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9262 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,08 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei, care au ajuns de câțiva ani și în cămările românilor, grație doamnelor de pe la noi care au plecat să muncească în Italia și s-au întors și cu rețete de bunătăți de pe acolo. Se face foarte ușor, și, chiar dacă nu e prea spornică și nici chiar ieftină, această conservă este un deliciu demn de mesele de sărbători. Din cantitățile de mai jos obținem 3 borcănele de 400g.

Avem nevoie de:

3 kg vinete crude, 1 litru oțet, 4 linguri sare pentru murături, 1 căpățână usturoi, 1 ardei iute, condimente la alegere ( foi de dafin, cimbru, boabe de piper, etc), 500 ml ulei de măsline

Preparare:

Curățăm vinetele de coajă și codițe și le tăiem fâșii de un deget groase. Le presărăm cu sarea și le tot presăm cu palmele până lasă multă zeamă și devin elastice. Adăugăm oțetul și condimentele, amestecăm bine, presăm din nou și punem un capac întors sau un platou peste ele, cu o greutate deasupra, ca să stea scufundate în zeama lor. Astfel le lăsăm 24 de ore. Apoi le stoarcem bine într-o pânză sau tifon curat, prin răsucire. Vom fi uluiți câtă zeamă iese din ele și cât de puține vinete rămân... După stoarcere le punem într-un castron, adăugăm usturoi pisat, ardei iute tocat, eventual condimente pudră și cam o treime din ulei. Amestecăm bine și le punem bine îndesate în borcane. Deasupra turnăm din restul de ulei și cu o coadă de lingură facem loc uleiului ușor, până la fundul borcanului. Lăsăm jumătate de oră, apoi completăm cu ulei dacă a fost absorbit. Acoperim borcanele cu capacul și le sterilizăm în baie de apă 15 minute din momentul fierberii. Dacă nu dorim să le sterilizăm putem adăuga înainte de a le pune în borcane 6 aspirine sfărâmate bine, înainte de a pune ulei și usturoi, amestecăm bine și continuăm ca mai sus. Vinetele sunt bune de consum după o lună. Se poate adăuga pătrunjel verde tocat și încă puțin usturoi proaspăt sau chiar se pot servi cu maioneză acrișoară și măsline. Sunt un minunat aperitiv și un însoțitor excelent pentru băuturile spirtuoase albe și tari precum palinca sau vodca. Se asortează cu jambonul afumat, măslinele, gogoșarii în oțet, ouăle fierte tari. Se poate pregăti rețeta și cu ulei de floarea soarelui, dar gustul nu va fi la fel de bogat și rafinat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche).
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche)0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche) Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei, care au ajuns de câțiva ani și în cămările românilor, grație doamnelor de pe la noi care au plecat să... Citeşte