Google
 
vineri, 29 nov 2019 - Anul XXIV, nr. 280 (7281)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7777 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Barabule bătrânești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt pentru cei ce nu postesc. Este delicios și sățios chiar și în versiune de post

Avem nevoie de:

4-5 cartofi mărișori, 4-5 foi de dafin uscate, 3 linguri ulei, o lingură oțet, sare și piper după gust, opțional o ceapă tocată și puțin pătrunjel

Preparare:

Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi punem la fiert tăiați cuburi sau sferturi, în apă cu puțină sare. Apa trebuie să fie de un deget mai sus decât cartofii în oală. Când clocotește punem foile de dafin. Par multe, dar nu sunt. Cine iubește gustul de dafin poate pune chiar 2-3 în plus. Cine nu suportă dafinul poate pune câte o crenguță de cimbru în locul fiecărei frunze de dafin, dar gustul nu va fi la fel. Se fierbe acoperit, la foc mediu, până când cartofii se sfărâmă ușor. Scoatem cam o treime din cartofii fierți într-o farfurie adâncă, îi zdrobim bine, apoi scurgem apă din oala cu cartofii fierți astfel încât să rămână cam de un deget pe fundul oalei. Punem cartofii zdrobiți și amestecăm. Adăugăm oțetul și uleiul ( dacă folosim ceapă, o prăjim bine în ulei și o punem cu tot cu acesta). Mai lăsăm să clocotească puțin, ca să dispară mirosul de oțet și să se formeze sosul îngroșat. La final adăugăm din belșug piper, dacă e nevoie mai punem sare iar la servire presărăm puțin pătrunjel verde. Cine nu postește poate completa și cu puțină smântână. Această tocană simplă de cartofi se consumă fierbinte, cu mămăligă caldă și cu ceapă zdrobită și sărată ori cu murături. Este neașteptat de gustoasă și sățioasă și ne lasă acel nedefinit sentiment că am luat masa la bunici... 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barabule bătrânești.
 Vizualizări articol: 892 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Barabule bătrânești5.051

Shopping City Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Optik Tataru Suceava Centru Nicolae Balcescu 8 Tel 0730880866
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Barabule bătrânești Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este un preparat de post din Bucovina și Ardeal, care poate fi însă completat la servire cu smântână sau iaurt... Citeşte