Google
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
AGRO DENMAR - Pepiniera Maia
 
vineri, 13 sep 2019 - Anul XXIV, nr. 214 (7215)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,7524 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3164 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Iulius Mall Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Mujdei copt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.

Avem nevoie de:

O căpățână mare de usturoi pentru fiecare mesean, plus 3-4 căței de usturoi sau un gălbenuș de ou separat, 50 ml ulei, o lingură zeamă de lămâie sau vin sec și acrișor, sare.

Preparare:

Căpățânile de usturoi întregi, necurățate, le periem un pic ca să nu aibă praf, le stropim cu ulei și le punem la copt în tavă neunsă, cam o oră. Trebuie să devină maronii și foarte moi, dar să nu se ardă. Între timp curățăm restul de usturoi, îl trecem prin zdrobitor, îl punem în mojarul pentru mujdei și presărăm sare. Amestecăm un pic și lăsăm 5 minute. Apoi începem să îl zdrobim ca pentru mujdei, până devine cleios. Adăugăm câte puțin ulei și amestecăm, până am pus o lingură de ulei, iar sosul e foarte gros, ca o maioneză. Dacă nu vrem să folosim deloc ustroi crud, facem un fel de mică maioneză cu gălbenușul crud și ulei. Când usturoiul din cuptor e copt, îl lăsăm să se răcorească puțin, cât să putem rupe cățeii cu mâna, apoi strângem cu degetele fiecare cățel de usturoi până ce miezul copt iese din coajă ca o pastă maronie. Aruncăm coaja, iar miezul cremos îl adăugăm peste mujdeiul gros sau baza de maioneză. Amestecăm, apoi adăugăm alternativ câțiva stropi de lămâie ori vin și puțin ulei, amestecând mereu. La final, dacă trebuie, putem pune sare. Pentru aroma mai cumplexă putem pune și piper, dacă am folosit lămâie,  sau pudra de cimbru, dacă am acrit cu vin sec, după gust. Rezultatul este un sos maroniu consistent, foarte gustos, care merge la fripturi rustice și la feluri rafinate deopotrivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mujdei copt.
 Vizualizări articol: 1116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mujdei copt0.05

Shopping City Suceava
DAREX AUTO - Showroom Botosani
Denis
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Autentificaţi-vă pentru a posta comentarii!
Remember
Am uitat parola Înregistrare

Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



Optik Tataru - Oftalmologie Ochelari Lentile Rame Optometrie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mujdei copt Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă preferabilă. Durează un pic mai mult pregătirea, dar ce iese este savuros și ușor de făcut în câteva minute.Avem... Citeşte