Google
 
joi, 1 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 246 (6956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6822 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0973 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte gustoasă, sățioasă și care pare sofisticată și rustică în același timp.

Ingrediente:

Pentru fiecare mesean - câte o lingură rasă orez, o linguriță făină albă, o cană apă, o cană iaurt gras sau grecesc, o lingură ulei de măsline, o lingură mentă uscată mărunțită ( nu poate fi înlocuită!).În plus, un ou întreg și puțină sare.

Preparare

Fierbem orezul în apă cu puțină sare. Separat amestecăm bine oul (unul singur pentru toți) cu făina și câte puțin iaurt, până nu mai există boțuri și e pus tot iaurtul. În alt vas punem uleiul și menta să se călească împreună doar un minut. Când a fiert orezul, dăm vasul deoparte și punem compoziția cu iaurt, amestecând repede. Adăugăm și uleiul cu mentă. Punem din nou la fiert, pe foc mic, amestecând mereu. Trebuie să devină ușor cremoasă și să dea 2-3 clocote, dar să nu se brânzească totul. Nu ne grăbim, ca să nu stricăm preparatul! Când e gata acoperim 10 minute vasul și apoi putem servi. Picurăm deasupra puțin ulei de măsline, iar cine vrea mai acru poate presăra sumac turcesc ( se găsește la magazinele de condiment și este ca un piper acrișor). Asta e tot și este gustos! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească).
 Vizualizări articol: 1377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească)5.051

Iulius Mall Suceava
AnnaCori
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească) Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și în bucătăria noastră dobrogeană, probabil tot din influență turcească. Este o ciorbă albă extrem de ușor de făcut, foarte... Citeşte