Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
miercuri, 18 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 159 (6869)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Oferta inchiriere apartament cu 2...
•
ROMATSA DSNA SUCEAVA organizează...
•
Pierdut legitimație de student pe...
•
Bună! Tânăr, stare materiala foarte...
•
TOP SCAV SRL : Angajam Inginer drumuri...
•
SC LIDANA COM SRL angajează gestionar...
•
Închiriez apartament 2 camere vizavi de...
•
SC Roznodana SRL angajează personal...
•
Casatorit,prezentabil,generos...
•
Ofer spre închiriere restaurant de...
•
Domn discret ,doresc să cunosc o ...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
De la renovări complete la actualizări...
•
Alătura-te echipei noastre! Cel mai...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,971 lei
USD:
4,5892 lei
Zamă de limbă cu hrean şi smântână
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent. Avem nevoie de: 4 limbi de porc sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de vită) sau 2 cuburi concentrat de vită, o ceapă, un morcov, un cartof, un cățel de usturoi, o foaie de dafi...
Citeşte
3706 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche)
Iuliana TIŢĂ
Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este...
Citeşte
3382 vizualizări
0 comentarii
Varză nouă cu smântână
Iuliana TIŢĂ
Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare...
Citeşte
5263 vizualizări
0 comentarii
Sirop concentrat de nuci verzi
Iuliana TIŢĂ
Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi...
Citeşte
7192 vizualizări
0 comentarii
Pate de casa din ficat de pui
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără...
Citeşte
3758 vizualizări
0 comentarii
Pandişpan cu banane şi glazură caramel
Iuliana TIŢĂ
Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de...
Citeşte
6272 vizualizări
0 comentarii
Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură
Iuliana TIŢĂ
Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul...
Citeşte
7040 vizualizări
0 comentarii
Clătite de griș (de post)
Iuliana TIŢĂ
Mai mult turtițe moi și dantelate decât clătite așa cum le știm noi, acestea sunt însă gustoase, economice si ușor de...
Citeşte
6552 vizualizări
0 comentarii
Clătite de cartofi (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt mai puțin flexibile decât clătitele obișnuite, dar cu siguranță sunt foarte gustoase și pot fi pregătite cu multă...
Citeşte
8768 vizualizări
0 comentarii
Mămăliguţă de mei (reţeta străbunilor)
Iuliana TIŢĂ
Dacă astăzi ne imaginăm că strămoşii noştri se serveau la mesele lor de la sat sau chiar la conacul boieresc, pe lângă...
Citeşte
13220 vizualizări
0 comentarii
Iahnie de linte verde cu gogoşari
Iuliana TIŢĂ
Lintea verde este considerată mai puţin atrăgătoare ca aspect, dar cunoscătorii ştiu că este deopotrivă gustoasă, sănătoasă...
Citeşte
6077 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura cu foi de turtă dulce (de post)
Iuliana TIŢĂ
O combinație incredibil de fină între aroma puternică de turtă dulce și delicatețea cremei de lămâie, reunite...
Citeşte
7140 vizualizări
0 comentarii
Praz cu măsline
Iuliana TIŢĂ
O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face...
Citeşte
6055 vizualizări
0 comentarii
Conopidă gratinată (rețetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o...
Citeşte
5782 vizualizări
0 comentarii
Salată bavareză
Iuliana TIŢĂ
Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de...
Citeşte
6756 vizualizări
0 comentarii
Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor)
Iuliana TIŢĂ
Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț...
Citeşte
13431 vizualizări
0 comentarii
Negresa de post cu halva şi dulceaţă
Iuliana TIŢĂ
Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata...
Citeşte
8062 vizualizări
0 comentarii
Pasta crudă de ardei pentru iarnă
Iuliana TIŢĂ
Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se...
Citeşte
8232 vizualizări
0 comentarii
Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere)
Iuliana TIŢĂ
Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl...
Citeşte
7318 vizualizări
0 comentarii
Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească)
Iuliana TIŢĂ
I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc...
Citeşte
12065 vizualizări
0 comentarii
Tarhana cu legume
Iuliana TIŢĂ
Aceste paste sunt complet diferite de ceea ce se numeşte ”tarhana” prin Banat şi Ardeal. Sunt nişte delicioase paste di...
Citeşte
7035 vizualizări
0 comentarii
Zacusca ”zburată”
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ...
Citeşte
5981 vizualizări
0 comentarii
Salată de toamnă (fără sterilizare)
Iuliana TIŢĂ
Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de...
Citeşte
6116 vizualizări
0 comentarii
Salată fină cu pește afumat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta...
Citeşte
6203 vizualizări
0 comentarii
Supă rece Gazpacho (albă)
Iuliana TIŢĂ
Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă...
Citeşte
5514 vizualizări
0 comentarii
Îngheţată de casă (fără fierbere)
Iuliana TIŢĂ
Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită...
Citeşte
8306 vizualizări
0 comentarii
Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere
Iuliana TIŢĂ
E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă...
Citeşte
6213 vizualizări
0 comentarii
Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia)
Iuliana TIŢĂ
Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu...
Citeşte
8007 vizualizări
0 comentarii
Ciorbă rapidă de salată verde
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem u...
Citeşte
6032 vizualizări
0 comentarii
Mazăre cu muștar (rețetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de...
Citeşte
6068 vizualizări
0 comentarii
Ochiuri cu urzici
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat este prin excelenţă o mâncare specifică primăverii, dar cei ce au avut inspiraţia să congeleze urzici proaspete...
Citeşte
5601 vizualizări
0 comentarii
Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii...
Citeşte
6587 vizualizări
0 comentarii
Pască fără aluat (cu brânză de vacă)
Iuliana TIŢĂ
Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească...
Citeşte
12253 vizualizări
0 comentarii
Cir de cereale (dulce sau sărat)
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă...
Citeşte
6561 vizualizări
0 comentarii
Mucenici fără drojdie (de post)
Iuliana TIŢĂ
Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu...
Citeşte
7955 vizualizări
0 comentarii
Tort “Baron” cu jeleu şi fructe
Iuliana TIŢĂ
În ciuda denumirii pompoase, este poate cel mai rapid şi simplu desert posibil, de post, dar spectaculos. E ideal când apa...
Citeşte
6574 vizualizări
0 comentarii
Muştar de casă
Iuliana TIŢĂ
Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl...
Citeşte
6623 vizualizări
0 comentarii
Dovleci pane, umpluți
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, da...
Citeşte
5986 vizualizări
0 comentarii
Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală)
Iuliana TIŢĂ
Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi &ndash...
Citeşte
8669 vizualizări
0 comentarii
Pui cu țelină
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al...
Citeşte
5948 vizualizări
0 comentarii
Gutui cu caimac (desertul sultanei)
Iuliana TIŢĂ
Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca dese...
Citeşte
6795 vizualizări
0 comentarii
“Grisine” de pui cu caşcaval
Iuliana TIŢĂ
O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate...
Citeşte
5816 vizualizări
0 comentarii
Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie)
Iuliana TIŢĂ
Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale...
Citeşte
6904 vizualizări
0 comentarii
Budinca de pâine cu unt și vișine
Iuliana TIŢĂ
Este exact genul de preparat absolut delicios, dar care se prepară din... resturi. Pâine care a rămas neconsumată de 3-7 zile și...
Citeşte
6591 vizualizări
0 comentarii
Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”)
Iuliana TIŢĂ
Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase...
Citeşte
8091 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere...
Citeşte
10532 vizualizări
0 comentarii
Prăjitură cu portocale (de post)
Iuliana TIŢĂ
Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce...
Citeşte
6947 vizualizări
0 comentarii
Ardei umpluți cu varză (de post)
Iuliana TIŢĂ
Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție...
Citeşte
6612 vizualizări
0 comentarii
Tort de clătite cu banane
Iuliana TIŢĂ
Un tort neobișnuit, care poate părea unora prea simplu, prea ”pentru leneși”. Este însă absolut savuros, nu are...
Citeşte
6998 vizualizări
0 comentarii
Sarmale cu orez şi hrişcă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă...
Citeşte
9745 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
10:40:
Mii de consumatori suceveni au rămas joi dimineaţă fără energie electrică
9:56:
144 de contestații depuse de candidații de la titularizare
16:55:
30 de candidați au absentat, iar alți 20 s-au retras de la examenul de definitivat
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
16:10:
Acordul unui părinte, pentru celălalt părinte care călătoreşte cu un minor, valabil 3 ani
15:46:
Iohannis, discuții cu ministrul federal al Austriei pentru Europa despre președinția Consiliului UE
15:44:
România conduce proiectul de infrastructură DANUBIUS - RI
Alte articole
Ştiri video
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
()
23 nov 2021
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
()
15 feb 2022
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Lucian Harșovschi: „Alți 487 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare de la scara blocului”
()
20 nov 2021
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Primarul din Vicovu de Sus, trimis în judecată pentru un accident mortal produs...
6185 vizite
Antrenorul sucevean de rugby Petru Panainte a fost condus pe ultimul drum de...
4839 vizite
Zamă de limbă cu hrean şi smântână
3706 vizite
Ipotecă imobiliară pe apartamentele rău-platnicilor asociaţiilor de...
3332 vizite
O mașină a Poliției a intrat într-un autoturism condus de o tânără care nu a...
3113 vizite
Antrenorul sucevean de rugby Petru Panainte a fost condus pe ultimul drum de...
3 voturi
Amintiri din Comunism
3 voturi
Ipotecă imobiliară pe apartamentele rău-platnicilor asociaţiilor de...
3 voturi
O notă de 10 şi o lucrare anulată pentru semne distinctive, la concursul de...
3 voturi
Întrebări Mondiale
2 voturi
Primarul din Vicovu de Sus, trimis în judecată pentru un accident mortal produs...
0 comentarii
Prins în timp ce fura grilaje ale rigolelor de scurgere a...
0 comentarii
„Lume, lume… hai la târg!”, la Muzeul Satului...
0 comentarii
Ultimele zile de înscrieri pentru admiterea la Universitatea ”Ştefan cel...
0 comentarii
Amintiri din Comunism
0 comentarii
Primarul din Vicovu de Sus, trimis în judecată pentru un accident mortal produs...
0 trimiteri
Prins în timp ce fura grilaje ale rigolelor de scurgere a...
0 trimiteri
„Lume, lume… hai la târg!”, la Muzeul Satului...
0 trimiteri
Ultimele zile de înscrieri pentru admiterea la Universitatea ”Ştefan cel...
0 trimiteri
Amintiri din Comunism
0 trimiteri
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Zamă de limbă cu hrean şi smântână
Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este foarte consistent.Avem nevoie de:4 limbi de porc sau o limbă mare de vită, 1 litru zeamă de carne (preferabil de...
Citeşte