Google
Toyota Suceava
 
miercuri, 14 dec 2016 - Anul XXI, nr. 290 (6403)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5496 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,0533 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Ardei umpluți cu varză (de post)

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în apă rece, pentru a extrage gusturile străine provenite din soluțiile de conservare.

Avem nevoie de:

O varză mică sau jumătate de varză medie, 2 cepe mari, un morcov, o bucățică mică de țelină, o lingură pastă de tomate, 10-12 ardei, 150 ml ulei, o legătură mărar verde, sare și piper după gust, opțional un pumn de orez ales și spălat, 2-3 linguri oțet sau o cană borș de putină, o frunză de dafin

Preparare:

Tocăm fin varza, o frecăm în pumni cu o linguriță de sare și o lăsăm 15 minute deoparte. Curățăm și tocăm ceapa și morcovul, separat. Călim în uleiul bine încins ceapa cu puțină sare. Când e aurie, adăugăm morcovul și țelina, iar după ce se rumenesc puțin împreună, punem și pasta de roșii și amestecăm bine. Stingem cu varza stoarsă bine de zeama pe care a lăsat-o între timp și călim bine totul, amestecând des, pentru că se prinde repede. La final aruncăm în tigaia cu varză orezul ales și spălat prealabil și verdeața tocată. Amestecăm și dăm deoparte. Lăsăm să se răcorească puțin și umplem ardeii. Îi punem într-o tigaie cu tăietura în sus, umplem cu apă până la marginea ardeilor, punem și oțetul sau borșul și o foaie de dafin și dăm la fiert. Trebuie să fiarbă parțial acoperit, în clocte mici și să avem grijă mereu să nu se răstoarne ardeii în lichid. Îi lăsăm să se răcească în zeama în care au fiert, acoperiți. Pentru servire îi reîncălzim, astfel vor fi mai buni. Există și o versiune pregătită la aburi, pentru cei ce doresc un gust mai intens. În acest caz, varza trebuie bine călită iar orezul folosit trebuie fiert în prealabil. Ardeii pentru fiert la aburi pot fi proaspeți și tăiați în jumătate pe lung. Fierberea în aburi, în vas special, garantează un gust intens, dar durează mai mult. În ambele cazuri preparatul se poate servi  și în perioadele în care nu dorim mâncare de post, cu smântână acrișoară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ardei umpluți cu varză (de post).
 Vizualizări articol: 1231 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ardei umpluți cu varză (de post)5.051

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei umpluți cu varză (de post) Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție cu aspirină. Dacă folosim ardeii conservați, înainte de prepararea acestui fel îi vom ține 2 ore în... Citeşte