Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)

Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) - Foto: weekendpassion.blogspot.com
Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână. Avem nevoie de: 3 sfecle medii (cât pumnul), o ceapă mare, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 3 linguri ulei de... Citeşte
  9165 vizualizări    0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):

Chiftele de varză călită

Chiftele de varză călită - Foto: culinar.ro
Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă... Citeşte
  7756 vizualizări    0 comentarii

Maioneza de pufuleți ( de post)

Maioneza de pufuleți (de post) - Foto: bucatareselevesele.ro
Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară... Citeşte
  8214 vizualizări    0 comentarii

Linte cu usturoi (de post)

Linte cu usturoi (de post). Foto: reteteqq.blogspot.com
Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atâ... Citeşte
  8192 vizualizări    0 comentarii

Unt de arahide făcut acasă (de post)

Unt de arahide făcut acasă (de post). Foto: coldstonecreamery.com
Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de... Citeşte
  7959 vizualizări    0 comentarii

Păstăi făcăluite (de post)

Păstăi făcăluite (de post)
Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole... Citeşte
  8190 vizualizări    0 comentarii

Prăjitura cu vișine congelate

Prăjitura cu vișine congelate
Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne... Citeşte
  62502 vizualizări    0 comentarii

Tartă rapidă cu banane și ciocolată

Tartă rapidă cu banane și ciocolată. Foto: recetinesasgaya.blogspot.com
Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru... Citeşte
  9734 vizualizări    0 comentarii

Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi)

Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi). Foto: mama.md
Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, su... Citeşte
  11177 vizualizări    0 comentarii

Lapte fript

Lapte fript. Foto: aquisecocina.blogspot.com
Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și... Citeşte
  9112 vizualizări    0 comentarii

Papanași fierți

Papanași fierți. Foto: retetepapabun.ro
Sunt moi, pufoși, ușor de digerat și foarte gustoși. Sunt preferați chiar și de cei mai mofturoși meseni, de regulă, așa că po... Citeşte
  8689 vizualizări    0 comentarii

Mucenici muntenești (de post)

Mucenici muntenești (de post). Foto: morcovumov.wordpress.com
Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase... Citeşte
  7751 vizualizări    0 comentarii

Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti)

Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti)
Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din alua... Citeşte
  18254 vizualizări    0 comentarii

Tocană de vită cu bere (carbonade flamande)

Tocană de vită cu bere (carbonade flamande). Foto: www.unmondevasion.com
Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă... Citeşte
  8599 vizualizări    0 comentarii

Pizza la tigaie

Pizza la tigaie. Foto: delightwithdeyu.blogspot.com
Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor. Avem nevoie... Citeşte
  9398 vizualizări    0 comentarii

Chiftele umplute

Chiftele umplute. Foto: bucatariamirelei.blogspot.com
Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă... Citeşte
  6971 vizualizări    0 comentarii

Salată de icre cu griș

Salată de icre cu griș. Foto: doctorulzilei.ro
Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scu... Citeşte
  20372 vizualizări    0 comentarii

Coliva de arpacaș

Coliva de arpacaș. Foto: secretelebucatarieinoastre.com
Coliva este mai cunoscută, în general, drept un dulce ritualic oferit ca ofrandă, folosit de creștini fie de Bobotează, fie la... Citeşte
  11488 vizualizări    0 comentarii

Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant)

Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant). Foto: pinterest.com
Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant&rdquo... Citeşte
  11318 vizualizări    0 comentarii

Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă)

Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă). Foto: healthaim.com
Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se... Citeşte
  10650 vizualizări    0 comentarii

Mujdei gros

Mujdei gros
Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile di... Citeşte
  10105 vizualizări    0 comentarii

Pui la abur, cu hrișcă

Pui la abur, cu hrișcă. Foto: aroma.ru
Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la... Citeşte
  7445 vizualizări    0 comentarii

Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci

Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci. Foto: pinterest.com
Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă... Citeşte
  8617 vizualizări    0 comentarii

Sos grecesc de castraveți

Sos grecesc de castraveți. Foto: pyszny-przepis.pl
Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca... Citeşte
  8879 vizualizări    0 comentarii

Iaurt grecesc de casă

Iaurt grecesc de casă - Foto: letstalkhealth.com
Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite... Citeşte
  12031 vizualizări    0 comentarii

Mititei din trei feluri de carne

Mititei din trei feluri de carne
Această rețetă este mai apropiată de cea originală, care s-a păstrat de la 1920. În versiunea lor inițială, mititeii nu... Citeşte
  11377 vizualizări    0 comentarii

Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică

Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie. Sfânta... Citeşte
  8730 vizualizări    0 comentarii

Supă cremă de dovleac și morcovi

Supă cremă de dovleac și morcovi. Foto: bucataria-sylviei.ro
Este un preparat la modă în prezent printre persoanele care țin dietă, pentru că numai o ceșcuță din această supă... Citeşte
  6937 vizualizări    0 comentarii

Chec foarte pufos

Chec foarte pufos. Foto: sfatulparintilor.ro
Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea... Citeşte
  11914 vizualizări    0 comentarii

Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval. Foto: miraskitchen.blogspot.com
Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate... Citeşte
  7358 vizualizări    0 comentarii

Jeleuri de casă

Jeleuri de casă. Foto: ciceu-mihaela.blogspot.ro
Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și... Citeşte
  8993 vizualizări    0 comentarii

Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate

Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate. Foto: pinterest.com
Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu... Citeşte
  7347 vizualizări    0 comentarii

Gogoși pripite cu mere

Gogoși pripite cu mere
Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelo... Citeşte
  8677 vizualizări    0 comentarii

Ruladă de pui (fără coacere)

Rulada de pui (fara coacere). Sursa foto: pinterest.com
Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simulta... Citeşte
  9109 vizualizări    0 comentarii

Urs de mămăligă

Urs de mămăligă
Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și... Citeşte
  7315 vizualizări    0 comentarii

Supă de roșii (versiune de iarnă)

Supă de roșii (versiune de iarnă)
Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există... Citeşte
  7000 vizualizări    0 comentarii

Turte cu hrișcă

Turte cu hrișcă
Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și... Citeşte
  8406 vizualizări    0 comentarii

Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă)

Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă) Foto: pinterest.com
Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie... Citeşte
  10827 vizualizări    0 comentarii

Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură

Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură. Foto: semiswede.com
Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este... Citeşte
  8702 vizualizări    0 comentarii

Ciorbă de burtă (din burta prefiarta)

Ciorbă de burtă (din burta prefiarta). Foto: preparatedevis.ro
Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și... Citeşte
  31935 vizualizări    0 comentarii

Budinca de lapte de cocos

Budinca de lapte de cocos Foto:hotcheapeasy.com
Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce a... Citeşte
  7452 vizualizări    0 comentarii

Sangria

Sangria. Foto: nutritiouslife.com
Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la... Citeşte
  6773 vizualizări    0 comentarii

Concentrat de legume fără conservanți

Concentrat de legume fără conservanți. Foto: gustos.ro
Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să... Citeşte
  6732 vizualizări    0 comentarii

Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)

Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)
Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia... Citeşte
  6892 vizualizări    0 comentarii

Varză ca la Cluj

Varză ca la Cluj. Foto: clujlife.com
Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale... Citeşte
  7192 vizualizări    0 comentarii

Budinca de cartofi cu lămâie

Budinca de cartofi cu lămâie
Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special... Citeşte
  7340 vizualizări    0 comentarii

Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)

Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)
Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scu... Citeşte
  9553 vizualizări    0 comentarii

Cartofi țărănești (rețeta veche autentică)

Cartofi țărănești (rețeta veche autentică)
Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care... Citeşte
  9408 vizualizări    0 comentarii

Ciulama ca la mama

Ciulama ca la mama
Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama... Citeşte
  8569 vizualizări    0 comentarii

Chifteluţe cu sos picant în stil italian

Chifteluţe cu sos picant în stil italian Foto: hellofresh.co.uk
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italia... Citeşte
  7211 vizualizări    0 comentarii
Cupa Tenis Monitorul 2023Interviurile Monitorul

Prima Pagină

Prima Pagină

Publicitate

USV - Admitere 2024

Publicitate

Scoala Postliceala FEG

Publicitate

Depozitul de flori - Queen Concept Flowers

Publicitate

Tedi - Prietenul Naturii

Publicitate

Prink Suceava

Meniul zilei

Meniul zilei in restaurante sucevene

Publicitate

Fonduri UE

Anunţuri Fonduri Europene

Licitaţii

Anunţuri Direcţia Silvică Suceava

Copiii noştri

Copiii noştri

Hărţi

Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur I - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur II - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte