Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează operator...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează șofer...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 litri și...
•
Tânăr 34 ani din SV, doresc sa cunosc o...
•
Subsemnata Minciuna Andreea-Elena...
•
Angajam inginer pt activitate in...
•
Caut muncitor in constructii pentru...
•
Domn, căsătorit, aspect fizic plăcut...
•
SC LIDANA COM SRL angajează gestionar...
•
Oferta inchiriere apartament cu3 camere...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9763 lei
USD:
4,6625 lei
Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)
Iuliana TIŢĂ
Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână. Avem nevoie de: 3 sfecle medii (cât pumnul), o ceapă mare, un morcov, o rădăcină de pătrunjel, 3 linguri ulei de...
Citeşte
9165 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Chiftele de varză călită
Iuliana TIŢĂ
Rețeta poate fi adaptată și pentru perioada de post, dacă eliminăm ouăle și dublăm cantitatea de griș. Gustul este însă...
Citeşte
7756 vizualizări
0 comentarii
Maioneza de pufuleți ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o maioneză reușită, care se leagă frumos, nu prea se întâmplă să se taie și are un gust special, cu ușoară...
Citeşte
8214 vizualizări
0 comentarii
Linte cu usturoi (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare simplă, dar foarte gustoasă și sănătoasă, care vă va face să vă întrebați de ce consumăm atâ...
Citeşte
8192 vizualizări
0 comentarii
Unt de arahide făcut acasă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este un ingredient de bază pentru fursecuri fără coacere, este minunat pentru creme și clătite... În multe țări, untul de...
Citeşte
7959 vizualizări
0 comentarii
Păstăi făcăluite (de post)
Iuliana TIŢĂ
Să nu confundăm acest preparat cu clasica fasole bătută, căreia i se mai zice și ”făcăluită”. Păstăile de fasole...
Citeşte
8190 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura cu vișine congelate
Iuliana TIŢĂ
Vișine acrișoare, pitite în pandișpan pufos și ușor aromat... Prăjitura aceasta se face în mai puțin de o oră și ne...
Citeşte
62502 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu banane și ciocolată
Iuliana TIŢĂ
Combinația de gusturi din această tartă este pur și simplu irezistibilă, iar totul este foarte simplu de preparat chiar și pentru...
Citeşte
9734 vizualizări
0 comentarii
Chiroști cu barabule și jumări (colțunași cu cartofi)
Iuliana TIŢĂ
Din bucătăria economică a bunicilor, colțunașii cu cartofi, ziși și chiroști pe la noi sau piroști după moftul urban, su...
Citeşte
11177 vizualizări
0 comentarii
Lapte fript
Iuliana TIŢĂ
Seamănă cumva cu delicioșii noștri papanași prăjiți din brânză de vaci, numai că nu include brânză, ci lapte, și...
Citeşte
9112 vizualizări
0 comentarii
Papanași fierți
Iuliana TIŢĂ
Sunt moi, pufoși, ușor de digerat și foarte gustoși. Sunt preferați chiar și de cei mai mofturoși meseni, de regulă, așa că po...
Citeşte
8689 vizualizări
0 comentarii
Mucenici muntenești (de post)
Iuliana TIŢĂ
Spre deosebire de sfințișorii din aluat dospit din Moldova și Bucovina, mucenicii din sudul țării sunt un fel de paste făinoase...
Citeşte
7751 vizualizări
0 comentarii
Sfinţişori din aluat opărit, cu miere şi nucă (mucenici moldoveneşti)
Iuliana TIŢĂ
Chiar dacă se găsesc în orice cofetărie pe 8 şi 9 martie în fiecare an, este destul de uşor să facem mucenicii din alua...
Citeşte
18254 vizualizări
0 comentarii
Tocană de vită cu bere (carbonade flamande)
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat belgian foarte gustos, tipic masculin, este mai puțin cunoscut deocamdată pe la noi, dar este o opțiune perfectă dacă...
Citeşte
8599 vizualizări
0 comentarii
Pizza la tigaie
Iuliana TIŢĂ
Nu este chiar o pizza adevărată, ci mai mult o omletă cu de toate, dar gustul este asemănător și se face foarte ușor. Avem nevoie...
Citeşte
9398 vizualizări
0 comentarii
Chiftele umplute
Iuliana TIŢĂ
Chifteluțele umplute nu se deosebesc ca aspect de cele obișnuite, dar sunt o surpriză plăcută pentru cel ce le gustă, mai ales dacă...
Citeşte
6971 vizualizări
0 comentarii
Salată de icre cu griș
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre aperitivele care pot fi făcute ”la urgență” acasă, dacă avem oaspeți care se anunță în scu...
Citeşte
20372 vizualizări
0 comentarii
Coliva de arpacaș
Iuliana TIŢĂ
Coliva este mai cunoscută, în general, drept un dulce ritualic oferit ca ofrandă, folosit de creștini fie de Bobotează, fie la...
Citeşte
11488 vizualizări
0 comentarii
Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant)
Iuliana TIŢĂ
Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant&rdquo...
Citeşte
11318 vizualizări
0 comentarii
Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă)
Iuliana TIŢĂ
Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se...
Citeşte
10650 vizualizări
0 comentarii
Mujdei gros
Iuliana TIŢĂ
Mujdeiul de usturoi gros ca o maioneză, cu aspect sidefat, este de ani bun în topul preferințelor oaspeților de la pensiunile di...
Citeşte
10105 vizualizări
0 comentarii
Pui la abur, cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre puținele feluri care seamănă cu un pilaf, dar pot fi consumate și de diabetici, de persoane cu intoleranță la...
Citeşte
7445 vizualizări
0 comentarii
Napolitană de casă cu zahăr ars și nuci
Iuliana TIŢĂ
Este cea mai cunoscută și mai populară rețetă de napolitană pregătită în casă în țara noastră. Foarte gustoasă...
Citeşte
8617 vizualizări
0 comentarii
Sos grecesc de castraveți
Iuliana TIŢĂ
Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca...
Citeşte
8879 vizualizări
0 comentarii
Iaurt grecesc de casă
Iuliana TIŢĂ
Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite...
Citeşte
12031 vizualizări
0 comentarii
Mititei din trei feluri de carne
Iuliana TIŢĂ
Această rețetă este mai apropiată de cea originală, care s-a păstrat de la 1920. În versiunea lor inițială, mititeii nu...
Citeşte
11377 vizualizări
0 comentarii
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Straja va fi sfinţită duminică
Radu LUPAŞCU
Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din comuna Straja va fi sfinţită duminică, 21 februarie. Sfânta...
Citeşte
8730 vizualizări
0 comentarii
Supă cremă de dovleac și morcovi
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat la modă în prezent printre persoanele care țin dietă, pentru că numai o ceșcuță din această supă...
Citeşte
6937 vizualizări
0 comentarii
Chec foarte pufos
Iuliana TIŢĂ
Un chec moale, foarte pufos, cu gust fin şi care se păstrează proaspăt câteva zile se poate obţine prin respectarea...
Citeşte
11914 vizualizări
0 comentarii
Bulete de cașcaval
Iuliana TIŢĂ
Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate...
Citeşte
7358 vizualizări
0 comentarii
Jeleuri de casă
Iuliana TIŢĂ
Se pregătesc foarte ușor, arată bine și seamănă la gust cu jeleurile moi din comerț, dar nu conțin puzderia de conservanți și...
Citeşte
8993 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți digestivi cu semințe și fructe uscate
Iuliana TIŢĂ
Putem înlocui uneori, de dragul propriei sănătăți, obișnuitele ”crănțănele” pe care le ronțăim la televizor cu...
Citeşte
7347 vizualizări
0 comentarii
Gogoși pripite cu mere
Iuliana TIŢĂ
Se fac repede, sunt gustoase și se păstrează moi, ușor umede, câteva zile chiar. Gustul este puțin diferit de cel al clasicelo...
Citeşte
8677 vizualizări
0 comentarii
Ruladă de pui (fără coacere)
Iuliana TIŢĂ
Preparatul este foarte apreciat de copii, pe care îi ”păcălește” să consume doua alimente sănătoase simulta...
Citeşte
9109 vizualizări
0 comentarii
Urs de mămăligă
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate preparatele specifice stânelor turistice, acesta este cel mai ușor de pregătit și acasă. Este simplu, gustos și...
Citeşte
7315 vizualizări
0 comentarii
Supă de roșii (versiune de iarnă)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există...
Citeşte
7000 vizualizări
0 comentarii
Turte cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și...
Citeşte
8406 vizualizări
0 comentarii
Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie...
Citeşte
10827 vizualizări
0 comentarii
Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este...
Citeşte
8702 vizualizări
0 comentarii
Ciorbă de burtă (din burta prefiarta)
Iuliana TIŢĂ
Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și...
Citeşte
31935 vizualizări
0 comentarii
Budinca de lapte de cocos
Iuliana TIŢĂ
Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce a...
Citeşte
7452 vizualizări
0 comentarii
Sangria
Iuliana TIŢĂ
Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la...
Citeşte
6773 vizualizări
0 comentarii
Concentrat de legume fără conservanți
Iuliana TIŢĂ
Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să...
Citeşte
6732 vizualizări
0 comentarii
Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)
Iuliana TIŢĂ
Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia...
Citeşte
6892 vizualizări
0 comentarii
Varză ca la Cluj
Iuliana TIŢĂ
Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale...
Citeşte
7192 vizualizări
0 comentarii
Budinca de cartofi cu lămâie
Iuliana TIŢĂ
Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special...
Citeşte
7340 vizualizări
0 comentarii
Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)
Iuliana TIŢĂ
Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scu...
Citeşte
9553 vizualizări
0 comentarii
Cartofi țărănești (rețeta veche autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care...
Citeşte
9408 vizualizări
0 comentarii
Ciulama ca la mama
Iuliana TIŢĂ
Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama...
Citeşte
8569 vizualizări
0 comentarii
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
Iuliana TIŢĂ
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italia...
Citeşte
7211 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
15:30:
Lansarea cărții „Poezii - Jucării, desene pentru copii”
15:18:
Spectacol caritabil de folk şi poezie, la Moldoviţa
15:05:
Ziua Internaţională a Francofoniei, sărbătorită la Biroul Francez
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
19:47:
Cioloş: Pregătim un proiect de lege al Centenarului Unirii care va fi pus în dezbatere publică
18:54:
Senatul a respins OUG privind insolvenţa persoanelor fizice
18:51:
Senatul a decis instituirea, pe 23 iunie, a Zilei Funcţionarului Public
Alte articole
Ştiri video
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
()
23 nov 2021
Schimbări în modul în care se circulă prin centrul Sucevei, unde au fost create noi locuri de parcare
()
24 sep 2021
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Accident mortal, într-o curbă periculoasă de la ieşirea din Suceava spre Gura...
12793 vizite
Tiberius Brădăţan prezintă prima măsură pentru Primăria Suceava: înfiinţarea...
10651 vizite
Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)
9164 vizite
Un tren direct spre Kiev circulă prin Suceava la fiecare sfârşit de...
8724 vizite
Bloc nou de locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, pe strada Universităţii din...
8179 vizite
Dorel Constantin Dumitraş: „O cincime din islazurile comunei Moara sunt în...
19 voturi
Bloc nou de locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, pe strada Universităţii din...
18 voturi
Un tren direct spre Kiev circulă prin Suceava la fiecare sfârşit de...
6 voturi
Tiberius Brădăţan prezintă prima măsură pentru Primăria Suceava: înfiinţarea...
6 voturi
Tragedie: Mădălin Voicu nu poate accesa site-urile...
6 voturi
Bloc nou de locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, pe strada Universităţii din...
45 comentarii
Sindicaliştii din educaţie cheamă în instanţă Inspectoratul Şcolar...
2 comentarii
Dorel Constantin Dumitraş: „O cincime din islazurile comunei Moara sunt în...
1 comentariu
Un fost director al Băncii Carpatica Suceava, condamnat la cinci ani de...
0 comentarii
Un bătrân infirm, arestat pentru că şi-a ucis sora cu cadrul metalic cu care se...
0 comentarii
Bloc nou de locuinţe, spaţii comerciale şi birouri, pe strada Universităţii din...
1 trimitere
Concursul interjudeţean „Armonie prin artă populară şi tradiţii”, ediţia a...
1 trimitere
Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)
1 trimitere
Premii obţinute de elevii suceveni la Concursul interjudeţean de fizică...
1 trimitere
Un fost director al Băncii Carpatica Suceava, condamnat la cinci ani de...
0 trimiteri
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească)
Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii...
Citeşte