Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
miercuri, 10 feb 2016 - Anul XXI, nr. 33 (6146)
ANUNŢURI ONLINE:
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează operator...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează șofer...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 litri și...
•
Tânăr 34 ani din SV, doresc sa cunosc o...
•
Subsemnata Minciuna Andreea-Elena...
•
Angajam inginer pt activitate in...
•
Caut muncitor in constructii pentru...
•
Domn, căsătorit, aspect fizic plăcut...
•
SC LIDANA COM SRL angajează gestionar...
•
Oferta inchiriere apartament cu3 camere...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9764 lei
USD:
4,6687 lei
Supă de roșii (versiune de iarnă)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese perfect. Avem nevoie de: O cutie de roșii întregi în bulion (de 400 g), o cutie de roșii pasate...
Citeşte
7000 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Turte cu hrișcă
Iuliana TIŢĂ
Sunt gustoase, ușor de făcut și foarte hrănitoare. Au o consistență ușor umedă, foarte plăcută și se păstrează fragede și...
Citeşte
8406 vizualizări
0 comentarii
Pui cu smântână, la cuptor (reţetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare delicioasă, care se face în mai puţin de o oră şi pe care o poate reuşi orice începător. Trebuie...
Citeşte
10827 vizualizări
0 comentarii
Supa groasă de mazăre uscată cu afumătură
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat ieftin, foarte comun la noi, în special în zonele de câmpie, ca și borșul de fasole. Este...
Citeşte
8702 vizualizări
0 comentarii
Ciorbă de burtă (din burta prefiarta)
Iuliana TIŢĂ
Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și...
Citeşte
31936 vizualizări
0 comentarii
Budinca de lapte de cocos
Iuliana TIŢĂ
Desertul fin are origini portoricane şi este foarte uşor de făcut. Denumirea sa originală este ”tembleque”, ceea ce a...
Citeşte
7453 vizualizări
0 comentarii
Sangria
Iuliana TIŢĂ
Este o băutură ce provine din Spania și Portugalia, ușor de pregătit și acasă. Este acum la modă și pe la noi, mai ales la...
Citeşte
6773 vizualizări
0 comentarii
Concentrat de legume fără conservanți
Iuliana TIŢĂ
Dacă a devenit o obișnuință folosirea cubulețelor de concentrat la pregătirea oricărei ciorbe sau în sosuri, dar ne dorim să...
Citeşte
6732 vizualizări
0 comentarii
Pui cu măsline și lămâie (rețeta rapidă grecească)
Iuliana TIŢĂ
Delicioasa asociere a cărnii dulci de pui cu aroma lămâilor este folosită în multe feluri, în gastronomia...
Citeşte
6893 vizualizări
0 comentarii
Varză ca la Cluj
Iuliana TIŢĂ
Se crede încă, în mod greșit, că varza preparată ” a la Cluj” ar fi doar o versiune de ”sarmale...
Citeşte
7194 vizualizări
0 comentarii
Budinca de cartofi cu lămâie
Iuliana TIŢĂ
Desert cu influenţe germane, după unii chiar de origine austriacă, budinca de cartofi cu lămâie este cunoscută în special...
Citeşte
7340 vizualizări
0 comentarii
Alivenci dulci şi sărate (mălai cu brânză)
Iuliana TIŢĂ
Consistente şi hrănitoare, alivencile, fie ele dulci sau sărate, sunt unul dintre deliciile rustice perfecte. Alivanca este, pe scu...
Citeşte
9554 vizualizări
0 comentarii
Cartofi țărănești (rețeta veche autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii țărănești au fost ”inventați” în vechime de gospodine care găteau simplu, din alimente naturale, și care...
Citeşte
9408 vizualizări
0 comentarii
Ciulama ca la mama
Iuliana TIŢĂ
Pentru cine ar vrea un pui cu smântână, dar se ferește de mâncarea prea grasă, această variantă de ciulama...
Citeşte
8569 vizualizări
0 comentarii
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
Iuliana TIŢĂ
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italia...
Citeşte
7211 vizualizări
0 comentarii
Tășcuțe cu portocale
Iuliana TIŢĂ
Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă. Avem nevoie de: 6 foi...
Citeşte
7046 vizualizări
0 comentarii
Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă)
Iuliana TIŢĂ
Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem. Avem nevoie...
Citeşte
9028 vizualizări
0 comentarii
Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă)
Iuliana TIŢĂ
Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de...
Citeşte
12529 vizualizări
0 comentarii
Pui cu gutui
Iuliana TIŢĂ
Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată...
Citeşte
6824 vizualizări
0 comentarii
Tocinei
Iuliana TIŢĂ
Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și...
Citeşte
10738 vizualizări
0 comentarii
Ouă scoțiene
Iuliana TIŢĂ
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu...
Citeşte
9302 vizualizări
0 comentarii
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars
Iuliana TIŢĂ
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea...
Citeşte
8701 vizualizări
0 comentarii
Caramelele bunicii
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai...
Citeşte
9058 vizualizări
0 comentarii
Bulz
Iuliana TIŢĂ
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu...
Citeşte
7007 vizualizări
0 comentarii
Sărățele rapide din aluat congelat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară...
Citeşte
17245 vizualizări
0 comentarii
Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și...
Citeşte
15483 vizualizări
0 comentarii
Friganele dulci din pâine (french toast)
Iuliana TIŢĂ
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu...
Citeşte
8354 vizualizări
0 comentarii
Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)
Iuliana TIŢĂ
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba...
Citeşte
7454 vizualizări
0 comentarii
Frecăței (sau răzălăi)
Iuliana TIŢĂ
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie...
Citeşte
9565 vizualizări
0 comentarii
Cremă catalană – versiune dietetică
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu...
Citeşte
7515 vizualizări
0 comentarii
Aripioare acrișoare
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ...
Citeşte
6420 vizualizări
0 comentarii
Mămăliga de barabule
Iuliana TIŢĂ
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă...
Citeşte
9707 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de potroace
Iuliana TIŢĂ
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță...
Citeşte
8487 vizualizări
0 comentarii
Tort “Diplomat”
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de...
Citeşte
13912 vizualizări
0 comentarii
Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Iuliana TIŢĂ
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că...
Citeşte
9228 vizualizări
0 comentarii
Fursecuri “ un-doi-trei”
Iuliana TIŢĂ
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp...
Citeşte
7339 vizualizări
0 comentarii
Trandafiri de gheață
Iuliana TIŢĂ
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu...
Citeşte
6636 vizualizări
0 comentarii
Turtițele lui Moș Crăciun
Iuliana TIŢĂ
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță...
Citeşte
6589 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și...
Citeşte
8161 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Iuliana TIŢĂ
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î...
Citeşte
6781 vizualizări
0 comentarii
Salată de bob (de post)
Iuliana TIŢĂ
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai...
Citeşte
11026 vizualizări
0 comentarii
Fagure de caramel (honeycomb)
Iuliana TIŢĂ
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă...
Citeşte
14366 vizualizări
0 comentarii
Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am...
Citeşte
7989 vizualizări
0 comentarii
Sirop de vin fiert
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă...
Citeşte
8273 vizualizări
0 comentarii
Praz umplut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este...
Citeşte
7407 vizualizări
0 comentarii
Orez cu ou
Iuliana TIŢĂ
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este...
Citeşte
6895 vizualizări
0 comentarii
Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și...
Citeşte
7120 vizualizări
0 comentarii
Tuncilik rapid (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să...
Citeşte
7251 vizualizări
0 comentarii
Chifteluțe din pâine (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di...
Citeşte
12381 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți linzer (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su...
Citeşte
8961 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
9:20:
Un tânăr mort, alţi trei răniţi, după ce s-au răsturnat cu BMW-ul lui Robert Marian
19:40:
Ioan Balan a demisionat de la conducerea PNL Suceava. Lungu a fost confirmat candidat al PNL pentru Suceava
18:41:
Bereanu susţine că deciziile miniştrilor tehnocraţi afectează economia judeţului Suceava
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
19:39:
Solicitarea DNA privind reţinerea şi arestarea deputaţilor Voicu şi Păun, trimisă Comisiei Juridice
17:45:
Conducerea Parlamentului discută, joi, aplicarea legii privind pensiile deputaţilor şi senatorilor
17:44:
Universităţile vor putea retrage titlurile de doctor de la jumătatea lunii martie, cel mai devreme
Alte articole
Ştiri video
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Tabără militară amenajată de americani lângă județul Suceava, la granița cu Ucraina
()
17 feb 2022
Lucian Harșovschi: „Alți 487 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare de la scara blocului”
()
20 nov 2021
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Primele permise suspendate după ce detectorul radar tip „pistol” a intrat în...
8550 vizite
Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de...
7018 vizite
Supă de roșii (versiune de iarnă)
7000 vizite
Del'Iri, construcţia provizorie din jurul Restaurantului Naţional, demolată...
6356 vizite
Un şofer de tir şi o tânără intrată în cercuri dubioase, dispăruţi fără urmă în...
5677 vizite
Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sucevei va fi Ion...
9 voturi
Primele permise suspendate după ce detectorul radar tip „pistol” a intrat în...
7 voturi
Haralambie, sfântul mai puternic decât ciuma
7 voturi
Un bărbat venit cu fiul său la spital, încătuşat după un scandal cu...
7 voturi
Un viol la patru ore
6 voturi
Primele permise suspendate după ce detectorul radar tip „pistol” a intrat în...
3 comentarii
Candidatul PNL pentru funcţia de primar al Sucevei va fi Ion...
3 comentarii
Gheorghe Flutur, responsabil pe Regiunea de Nord-Est al campaniei electorale a...
3 comentarii
Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de...
0 comentarii
Del'Iri, construcţia provizorie din jurul Restaurantului Naţional, demolată...
0 comentarii
Primele permise suspendate după ce detectorul radar tip „pistol” a intrat în...
1 trimitere
Taxe mai mari chiar şi cu 1.000 de lei, la Universitatea „Ştefan cel...
1 trimitere
Cum se va da admiterea, anul acesta, la Universitatea din...
1 trimitere
Supă de roșii (versiune de iarnă)
1 trimitere
Trei poliţişti, săltaţi într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de...
0 trimiteri
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Supă de roșii (versiune de iarnă)
Amatorii de supă de roșii știu bine că preparatul nu iese bine cu tomate luate de prin supermarket, care nu au nici un gust. Există însă și o versiune de iarnă a clasicei rețete a supei de roșii, care se poate pregăti astfel rapid și iese...
Citeşte