Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
luni, 25 ian 2016 - Anul XXI, nr. 19 (6132)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
ROMATSA DSNA SUCEAVA organizează...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 litri și...
•
Tânăr 34 ani din SV, doresc sa cunosc o...
•
Subsemnata Minciuna Andreea-Elena...
•
Angajam inginer pt activitate in...
•
Caut muncitor in constructii pentru...
•
Domn, căsătorit, aspect fizic plăcut...
•
SC LIDANA COM SRL angajează gestionar...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 l...
•
Oferta inchiriere apartament cu 2...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9754 lei
USD:
4,6739 lei
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
Iuliana TIŢĂ
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italian (polpetti) reuşesc fără probleme chiar şi începătorilor în arta culinară, sunt economice şi pot reprezenta o variantă perfectă pentru prânzul în familie ori chiar pentru cină. Sunt atât de...
Citeşte
7210 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Tășcuțe cu portocale
Iuliana TIŢĂ
Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă. Avem nevoie de: 6 foi...
Citeşte
7041 vizualizări
0 comentarii
Orez cu lapte în stil portughez (versiunea simplă)
Iuliana TIŢĂ
Cremos, fin și consistent deopotrivă, orezul cu lapte în stil portughez este întotdeauna un răsfăț suprem. Avem nevoie...
Citeşte
9023 vizualizări
0 comentarii
Șnițel vienez (rețetă autentică austriacă)
Iuliana TIŢĂ
Nu prea seamănă, în versiunea sa adevărată, cu ceea ce suntem noi obișnuiți să numim șnițel. Cel vienez nu e cu carne de...
Citeşte
12523 vizualizări
0 comentarii
Pui cu gutui
Iuliana TIŢĂ
Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată...
Citeşte
6822 vizualizări
0 comentarii
Tocinei
Iuliana TIŢĂ
Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și...
Citeşte
10734 vizualizări
0 comentarii
Ouă scoțiene
Iuliana TIŢĂ
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu...
Citeşte
9298 vizualizări
0 comentarii
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars
Iuliana TIŢĂ
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea...
Citeşte
8695 vizualizări
0 comentarii
Caramelele bunicii
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai...
Citeşte
9056 vizualizări
0 comentarii
Bulz
Iuliana TIŢĂ
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu...
Citeşte
7006 vizualizări
0 comentarii
Sărățele rapide din aluat congelat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară...
Citeşte
17235 vizualizări
0 comentarii
Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și...
Citeşte
15476 vizualizări
0 comentarii
Friganele dulci din pâine (french toast)
Iuliana TIŢĂ
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu...
Citeşte
8349 vizualizări
0 comentarii
Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)
Iuliana TIŢĂ
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba...
Citeşte
7450 vizualizări
0 comentarii
Frecăței (sau răzălăi)
Iuliana TIŢĂ
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie...
Citeşte
9560 vizualizări
0 comentarii
Cremă catalană – versiune dietetică
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu...
Citeşte
7511 vizualizări
0 comentarii
Aripioare acrișoare
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ...
Citeşte
6417 vizualizări
0 comentarii
Mămăliga de barabule
Iuliana TIŢĂ
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă...
Citeşte
9707 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de potroace
Iuliana TIŢĂ
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță...
Citeşte
8483 vizualizări
0 comentarii
Tort “Diplomat”
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de...
Citeşte
13908 vizualizări
0 comentarii
Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Iuliana TIŢĂ
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că...
Citeşte
9225 vizualizări
0 comentarii
Fursecuri “ un-doi-trei”
Iuliana TIŢĂ
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp...
Citeşte
7335 vizualizări
0 comentarii
Trandafiri de gheață
Iuliana TIŢĂ
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu...
Citeşte
6633 vizualizări
0 comentarii
Turtițele lui Moș Crăciun
Iuliana TIŢĂ
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță...
Citeşte
6587 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și...
Citeşte
8158 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Iuliana TIŢĂ
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î...
Citeşte
6778 vizualizări
0 comentarii
Salată de bob (de post)
Iuliana TIŢĂ
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai...
Citeşte
11015 vizualizări
0 comentarii
Fagure de caramel (honeycomb)
Iuliana TIŢĂ
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă...
Citeşte
14363 vizualizări
0 comentarii
Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am...
Citeşte
7981 vizualizări
0 comentarii
Sirop de vin fiert
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă...
Citeşte
8270 vizualizări
0 comentarii
Praz umplut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este...
Citeşte
7403 vizualizări
0 comentarii
Orez cu ou
Iuliana TIŢĂ
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este...
Citeşte
6892 vizualizări
0 comentarii
Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și...
Citeşte
7115 vizualizări
0 comentarii
Tuncilik rapid (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să...
Citeşte
7247 vizualizări
0 comentarii
Chifteluțe din pâine (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di...
Citeşte
12377 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți linzer (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su...
Citeşte
8957 vizualizări
0 comentarii
Bereni (versiunea fără ou)
Iuliana TIŢĂ
Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să...
Citeşte
7189 vizualizări
0 comentarii
Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au...
Citeşte
10607 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura aromată de iarnă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea...
Citeşte
10021 vizualizări
0 comentarii
Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)
Iuliana TIŢĂ
Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al...
Citeşte
8526 vizualizări
0 comentarii
Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post)
Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, î...
Citeşte
7206 vizualizări
0 comentarii
Coleșă cu parpangele (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac...
Citeşte
8176 vizualizări
0 comentarii
Cornulețe cu nuci (de post)
Iuliana TIŢĂ
Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chia...
Citeşte
9209 vizualizări
0 comentarii
Hummus (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul...
Citeşte
7692 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de linte roșie (de post)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai...
Citeşte
10160 vizualizări
0 comentarii
Pilaf turcesc cu năut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este...
Citeşte
11601 vizualizări
0 comentarii
Minciunele (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au...
Citeşte
12571 vizualizări
0 comentarii
Rulade studențești
Iuliana TIŢĂ
Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la...
Citeşte
7294 vizualizări
0 comentarii
Legume mediteraneene
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi...
Citeşte
7526 vizualizări
0 comentarii
Pâine de casă cu secară şi maia
Iuliana TIŢĂ
Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă...
Citeşte
7484 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
18:44:
Valentin Popa, reales rector al USV
15:11:
„Anuala 2015”, la Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava
14:04:
Risc de inundaţii în zona Broşteni
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
17:01:
Alina Gorghiu: Asumarea răspunderii pentru alegerile în două tururi nu este constituţională, trebuie OUG
17:00:
Iohannis se întâlneşte marţi cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip
16:58:
Vitalie Proca, condamnat la 12 ani şi şase luni de închisoare, pentru atentatul din 2012 din Vitan
Alte articole
Ştiri video
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
()
23 nov 2021
O nouă zonă a cartierului Obcini a fost refăcută și modernizată, inclusiv prin amenjarea a 217 locuri de parcare
()
16 nov 2021
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
()
15 feb 2022
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Hotelul şi restaurantul Balada au fost redeschise în mod oficial turiştilor şi...
11372 vizite
Dumitru Morhan s-a făcut afacerist în Ucraina: a cumpărat fabrica de ape de la...
7244 vizite
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
7210 vizite
Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare” a fost admis la Universitatea...
7009 vizite
Femeie în vârstă de 45 de ani, găsită moartă în propria...
6024 vizite
Hotelul şi restaurantul Balada au fost redeschise în mod oficial turiştilor şi...
17 voturi
Sărbătoarea Colegiului „Ştefan cel Mare”. O mică observaţie, universal...
11 voturi
Un elev al Colegiului „Ştefan cel Mare” a fost admis la Universitatea...
10 voturi
Dumitru Morhan s-a făcut afacerist în Ucraina: a cumpărat fabrica de ape de la...
9 voturi
În politica noastră, fiecare a făcut-o cu...
6 voturi
Drept la replică
3 comentarii
Dumitru Morhan s-a făcut afacerist în Ucraina: a cumpărat fabrica de ape de la...
2 comentarii
Ministerul Educaţiei pregăteşte metodologia pentru concursurile directorilor de...
2 comentarii
Hotelul şi restaurantul Balada au fost redeschise în mod oficial turiştilor şi...
0 comentarii
Viceprimarul din Vicovu de Sus, minge de ping-pong electorală pentru primar şi...
0 comentarii
Hotelul şi restaurantul Balada au fost redeschise în mod oficial turiştilor şi...
4 trimiteri
Sărbătoarea Colegiului „Ştefan cel Mare”. O mică observaţie, universal...
2 trimiteri
Ministerul Educaţiei pregăteşte metodologia pentru concursurile directorilor de...
1 trimitere
Primarii suceveni vor fi informaţi despre cum va fi aplicat programul „Fiecare...
1 trimitere
Dumitru Morhan s-a făcut afacerist în Ucraina: a cumpărat fabrica de ape de la...
0 trimiteri
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Chifteluţe cu sos picant în stil italian
Se servesc cu paste şi sos, sunt simplu de făcut, delicioase şi arată foarte apetisant. Chifteluţele cu sos în stil italian (polpetti) reuşesc fără probleme chiar şi începătorilor în arta culinară, sunt economice şi pot reprezenta...
Citeşte