Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
miercuri, 20 ian 2016 - Anul XXI, nr. 15 (6128)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Caut îngrijitoare pentru o bunică...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează operator...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează șofer...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 litri și...
•
Tânăr 34 ani din SV, doresc sa cunosc o...
•
Subsemnata Minciuna Andreea-Elena...
•
Angajam inginer pt activitate in...
•
Caut muncitor in constructii pentru...
•
Oferta inchiriere apartament cu3 camere...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9764 lei
USD:
4,6687 lei
Pui cu gutui
Iuliana TIŢĂ
Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat ca orice tocană și este delicios acest preparat. Avem nevoie de: 3 pulpe de pui întregi sau 6...
Citeşte
6825 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Tocinei
Iuliana TIŢĂ
Un deliciu bucovinean precum tocineii nu este greu de pregătit, dar va satisface gustul oricui este amator, deopotrivă, de cartofi și...
Citeşte
10739 vizualizări
0 comentarii
Ouă scoțiene
Iuliana TIŢĂ
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu...
Citeşte
9302 vizualizări
0 comentarii
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars
Iuliana TIŢĂ
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea...
Citeşte
8701 vizualizări
0 comentarii
Caramelele bunicii
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai...
Citeşte
9059 vizualizări
0 comentarii
Bulz
Iuliana TIŢĂ
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu...
Citeşte
7008 vizualizări
0 comentarii
Sărățele rapide din aluat congelat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară...
Citeşte
17248 vizualizări
0 comentarii
Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și...
Citeşte
15483 vizualizări
0 comentarii
Friganele dulci din pâine (french toast)
Iuliana TIŢĂ
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu...
Citeşte
8354 vizualizări
0 comentarii
Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)
Iuliana TIŢĂ
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba...
Citeşte
7454 vizualizări
0 comentarii
Frecăței (sau răzălăi)
Iuliana TIŢĂ
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie...
Citeşte
9566 vizualizări
0 comentarii
Cremă catalană – versiune dietetică
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu...
Citeşte
7515 vizualizări
0 comentarii
Aripioare acrișoare
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ...
Citeşte
6420 vizualizări
0 comentarii
Mămăliga de barabule
Iuliana TIŢĂ
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă...
Citeşte
9710 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de potroace
Iuliana TIŢĂ
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță...
Citeşte
8487 vizualizări
0 comentarii
Tort “Diplomat”
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de...
Citeşte
13913 vizualizări
0 comentarii
Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Iuliana TIŢĂ
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că...
Citeşte
9231 vizualizări
0 comentarii
Fursecuri “ un-doi-trei”
Iuliana TIŢĂ
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp...
Citeşte
7339 vizualizări
0 comentarii
Trandafiri de gheață
Iuliana TIŢĂ
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu...
Citeşte
6639 vizualizări
0 comentarii
Turtițele lui Moș Crăciun
Iuliana TIŢĂ
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță...
Citeşte
6592 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și...
Citeşte
8163 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Iuliana TIŢĂ
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î...
Citeşte
6782 vizualizări
0 comentarii
Salată de bob (de post)
Iuliana TIŢĂ
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai...
Citeşte
11026 vizualizări
0 comentarii
Fagure de caramel (honeycomb)
Iuliana TIŢĂ
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă...
Citeşte
14366 vizualizări
0 comentarii
Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am...
Citeşte
7989 vizualizări
0 comentarii
Sirop de vin fiert
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă...
Citeşte
8273 vizualizări
0 comentarii
Praz umplut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este...
Citeşte
7407 vizualizări
0 comentarii
Orez cu ou
Iuliana TIŢĂ
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este...
Citeşte
6895 vizualizări
0 comentarii
Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și...
Citeşte
7121 vizualizări
0 comentarii
Tuncilik rapid (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să...
Citeşte
7251 vizualizări
0 comentarii
Chifteluțe din pâine (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di...
Citeşte
12381 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți linzer (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su...
Citeşte
8961 vizualizări
0 comentarii
Bereni (versiunea fără ou)
Iuliana TIŢĂ
Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să...
Citeşte
7196 vizualizări
0 comentarii
Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au...
Citeşte
10611 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura aromată de iarnă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea...
Citeşte
10024 vizualizări
0 comentarii
Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)
Iuliana TIŢĂ
Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al...
Citeşte
8532 vizualizări
0 comentarii
Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post)
Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, î...
Citeşte
7210 vizualizări
0 comentarii
Coleșă cu parpangele (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac...
Citeşte
8181 vizualizări
0 comentarii
Cornulețe cu nuci (de post)
Iuliana TIŢĂ
Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chia...
Citeşte
9214 vizualizări
0 comentarii
Hummus (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul...
Citeşte
7696 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de linte roșie (de post)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai...
Citeşte
10171 vizualizări
0 comentarii
Pilaf turcesc cu năut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este...
Citeşte
11606 vizualizări
0 comentarii
Minciunele (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au...
Citeşte
12580 vizualizări
0 comentarii
Rulade studențești
Iuliana TIŢĂ
Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la...
Citeşte
7296 vizualizări
0 comentarii
Legume mediteraneene
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi...
Citeşte
7530 vizualizări
0 comentarii
Pâine de casă cu secară şi maia
Iuliana TIŢĂ
Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă...
Citeşte
7485 vizualizări
0 comentarii
Mere coapte boiereşti
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de...
Citeşte
8374 vizualizări
0 comentarii
Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)
Iuliana TIŢĂ
Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta...
Citeşte
7155 vizualizări
0 comentarii
Lapte de cioară
Iuliana TIŢĂ
Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de...
Citeşte
7264 vizualizări
0 comentarii
Borșul de urzici uscate al babei Rahila
Iuliana TIŢĂ
Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a...
Citeşte
7742 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
9:29:
Municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost realimentat cu gaz metan
14:50:
„Alexandru Ioan Cuza şi Unirea Principatelor”
14:49:
Ziua Unirii Principatelor Române, la Muzeul Bucovinei
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
19:22:
Hollande, favorabil menţinerii Schengen şi aderării României
19:22:
Ministerul Sănătăţii: Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, reluată săptămâna viitoare
19:21:
Curtea Constituţională: Renunţarea la urmărirea penală pentru că nu ar exista interes public, neconstituţională
Alte articole
Ştiri video
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
()
31 ian 2022
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
()
15 feb 2022
Tabără militară amenajată de americani lângă județul Suceava, la granița cu Ucraina
()
17 feb 2022
Schimbări în modul în care se circulă prin centrul Sucevei, unde au fost create noi locuri de parcare
()
24 sep 2021
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Ofiţer de poliţie, reţinut de DNA Suceava pentru că ar fi cerut şpagă 2.000 de...
11383 vizite
Pui cu gutui
6824 vizite
Cadavrul unui bărbat, găsit la marginea DN 17, aproape de...
6152 vizite
Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a...
6105 vizite
Centrul de Excelenţă în Cardiologie Intervenţională “Med New Life” Suceava – de...
5450 vizite
Ofiţer de poliţie, reţinut de DNA Suceava pentru că ar fi cerut şpagă 2.000 de...
11 voturi
Mii de suceveni cer modificarea Constituţiei, în sprijinul familiei...
10 voturi
Centrul de Excelenţă în Cardiologie Intervenţională “Med New Life” Suceava – de...
7 voturi
Simpozionul „Valori naţionale în creaţia Mitropolitului Bartolomeu Anania”,...
5 voturi
Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a...
5 voturi
Centrul de Excelenţă în Cardiologie Intervenţională “Med New Life” Suceava – de...
1 comentariu
Dealerii de droguri şi traficanţii de ţigări, mai uşor de contactat decât...
1 comentariu
Mii de câmpulungeni, lăsaţi fără apă caldă şi căldură de o avarie la reţeaua de...
0 comentarii
Echipa Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” va reprezenta judeţul la faza pe...
0 comentarii
Un tânăr din Siret vrea să meargă din nou, după ce un accident rutier l-a...
0 comentarii
Un furtun defect, aproape de a provoca o explozie...
1 trimitere
Centrul de Excelenţă în Cardiologie Intervenţională “Med New Life” Suceava – de...
1 trimitere
Hora Unirii rock and roll
1 trimitere
Mii de câmpulungeni, lăsaţi fără apă caldă şi căldură de o avarie la reţeaua de...
0 trimiteri
Doi sportivi de la LPS se pregătesc cu naţionala sub 18 ani pentru...
0 trimiteri
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Pui cu gutui
Aceasta este una dintre vechile mâncăruri boierești, probabil de inspirație turcească. Foarte rafinată, combinația parfumată a gustului de pui cu aroma gutuilor este puțin folosită astăzi pe la noi, din păcate. Este la fel de ușor de preparat...
Citeşte