Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ouă scoțiene

Ouă scoțiene
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe ghiulele de carne, putem înlocui ouăle de găină cu cele de prepeliță (3 ouă de prepeliță î... Citeşte
  9302 vizualizări    0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):

Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars

Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars. Foto: www.facebook.com/BucovinaGustoasa
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea... Citeşte
  8701 vizualizări    0 comentarii

Caramelele bunicii

Caramelele bunicii
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai... Citeşte
  9057 vizualizări    0 comentarii

Bulz

Bulz
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu... Citeşte
  7007 vizualizări    0 comentarii

Sărățele rapide din aluat congelat

Sărățele rapide din aluat congelat
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară... Citeşte
  17245 vizualizări    0 comentarii

Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)

Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică) Foto: inventiiculinare.blogspot.com
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și... Citeşte
  15482 vizualizări    0 comentarii

Friganele dulci din pâine (french toast)

Friganele dulci din pâine (french toast). Foto: ideipentrufemei.blogspot.com
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu... Citeşte
  8353 vizualizări    0 comentarii

Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)

Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri). Foto: corazonenplatillo.com
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba... Citeşte
  7454 vizualizări    0 comentarii

Frecăței (sau răzălăi)

Frecăței (sau răzălăi). Foto: sidyskitchen.blogspot.com
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie... Citeşte
  9565 vizualizări    0 comentarii

Cremă catalană – versiune dietetică

Cremă catalană – versiune dietetică. Foto: eladerezo.com
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu... Citeşte
  7515 vizualizări    0 comentarii

Aripioare acrișoare

Aripioare acrișoare Foto: www.foodpeoplewant.com
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ... Citeşte
  6420 vizualizări    0 comentarii

Mămăliga de barabule

Mămăliga de barabule Foto: prajituricisialtele.ro
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă... Citeşte
  9707 vizualizări    0 comentarii

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță... Citeşte
  8487 vizualizări    0 comentarii

Tort “Diplomat”

Tort “Diplomat”
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de... Citeşte
  13912 vizualizări    0 comentarii

Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate

Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că... Citeşte
  9228 vizualizări    0 comentarii

Fursecuri “ un-doi-trei”

Fursecuri “ un-doi-trei”
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp... Citeşte
  7339 vizualizări    0 comentarii

Trandafiri de gheață

Trandafiri de gheață
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu... Citeşte
  6634 vizualizări    0 comentarii

Turtițele lui Moș Crăciun

Turtițele lui Moș Crăciun
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță... Citeşte
  6587 vizualizări    0 comentarii

Vărzări (de post)

Vărzări (de post)
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și... Citeşte
  8158 vizualizări    0 comentarii

Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)

Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î... Citeşte
  6779 vizualizări    0 comentarii

Salată de bob (de post)

Salată de bob (de post). Foto: prajituricisialtele.ro
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai... Citeşte
  11025 vizualizări    0 comentarii

Fagure de caramel (honeycomb)

Fagure de caramel (honeycomb). Foto: thecookingcoach.eu
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă... Citeşte
  14366 vizualizări    0 comentarii

Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)

Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Foto: todoespecias.com
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am... Citeşte
  7987 vizualizări    0 comentarii

Sirop de vin fiert

Sirop de vin fiert. Foto: frozbroz.com
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă... Citeşte
  8272 vizualizări    0 comentarii

Praz umplut (de post)

Praz umplut (de post)
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este... Citeşte
  7406 vizualizări    0 comentarii

Orez cu ou

Orez cu ou. Foto: hungruhouse.co.uk
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este... Citeşte
  6894 vizualizări    0 comentarii

Ciuci de poame în foi de viță (de post)

Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și... Citeşte
  7119 vizualizări    0 comentarii

Tuncilik rapid (de post)

Tuncilik rapid (de post).  Foto: gorseltarif.com
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să... Citeşte
  7249 vizualizări    0 comentarii

Chifteluțe din pâine (de post)

Chifteluțe din pâine (de post). Foto: recipeshubs.com
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di... Citeşte
  12379 vizualizări    0 comentarii

Biscuiți linzer (versiunea de post)

Biscuiți linzer (versiunea de post). Foto: mybestgermanrecipes.com
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su... Citeşte
  8959 vizualizări    0 comentarii

Bereni (versiunea fără ou)

Bereni (versiunea fără ou). Foto: operatorchan.org
Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să... Citeşte
  7193 vizualizări    0 comentarii

Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)

Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post). Foto: tastyfast.blogspot.com
Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au... Citeşte
  10608 vizualizări    0 comentarii

Prăjitura aromată de iarnă (de post)

Prăjitura aromată de iarnă (de post). Foto: pinterest.com
Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea... Citeşte
  10021 vizualizări    0 comentarii

Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)

Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post). Foto: blissfullydelicious.com
Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al... Citeşte
  8530 vizualizări    0 comentarii

Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post)

Sos fin de ardei copți pentru paste (fără foc, de post) Foto: recipeshub.com
Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, î... Citeşte
  7207 vizualizări    0 comentarii

Coleșă cu parpangele (de post)

Coleșă cu parpangele (de post). Foto: pinterest.com
Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac... Citeşte
  8176 vizualizări    0 comentarii

Cornulețe cu nuci (de post)

Cornulețe cu nuci (de post). Foto: pinterest.com
Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chia... Citeşte
  9212 vizualizări    0 comentarii

Hummus (de post)

Hummus (de post). Foto: israellycool.com
Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul... Citeşte
  7694 vizualizări    0 comentarii

Ciorba de linte roșie (de post)

Ciorba de linte roșie (de post). Foto: yemektarifi-resimli.com
Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai... Citeşte
  10164 vizualizări    0 comentarii

Pilaf turcesc cu năut (de post)

Pilaf turcesc cu năut (de post)Sursa foto: izgaraexpress.com
Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este... Citeşte
  11602 vizualizări    0 comentarii

Minciunele (versiunea de post)

Minciunele (versiunea de post)
Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au... Citeşte
  12576 vizualizări    0 comentarii

Rulade studențești

Rulade studențești
Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la... Citeşte
  7294 vizualizări    0 comentarii

Legume mediteraneene

Legume mediteraneene
Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi... Citeşte
  7527 vizualizări    0 comentarii

Pâine de casă cu secară şi maia

Pâine de casă cu secară şi maia
Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă... Citeşte
  7484 vizualizări    0 comentarii

Mere coapte boiereşti

Mere coapte boiereşti
De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de... Citeşte
  8372 vizualizări    0 comentarii

Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)

Cir de sâmburei (reţeta moldovenească). Foto: povarenok.md
Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta... Citeşte
  7154 vizualizări    0 comentarii

Lapte de cioară

Lapte de cioară. Foto: keyingredient.com
Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de... Citeşte
  7263 vizualizări    0 comentarii

Borșul de urzici uscate al babei Rahila

Borșul de urzici uscate al babei Rahila
Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a... Citeşte
  7739 vizualizări    0 comentarii

Budinca ” 9 linguri”

Budinca ” 9 linguri”
Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici... Citeşte
  8030 vizualizări    0 comentarii

Prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie. Foto: postres.bz
Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă... Citeşte
  8944 vizualizări    0 comentarii
Cupa Tenis Monitorul 2023Interviurile Monitorul

Prima Pagină

Prima Pagină

Publicitate

USV - Admitere 2024

Publicitate

Scoala Postliceala FEG

Publicitate

Depozitul de flori - Queen Concept Flowers

Publicitate

Tedi - Prietenul Naturii

Publicitate

Prink Suceava

Meniul zilei

Meniul zilei in restaurante sucevene

Publicitate

Fonduri UE

Anunţuri Fonduri Europene

Licitaţii

Anunţuri Direcţia Silvică Suceava

Copiii noştri

Copiii noştri

Hărţi

Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur I - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur II - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă scoțiene Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe... Citeşte