Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Ultima ora national
Editorial
Reportaj
#cevaltceva
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
RUBRICI
Editorial
Reportaj
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Auto
Sanatate
Frumusete
Si parintii cresc
Meseria de parinte
luni, 18 ian 2016 - Anul XXI, nr. 13 (6126)
ANUNŢURI ONLINE:
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează operator...
•
SC TERMOHABITAT SRL angajează șofer...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Vând business la cheie - ȘTRANDUL MICUL...
•
Domn discret,doresc să cunosc o doamnă...
•
Vând foarte ieftin boiler 500 litri și...
•
Tânăr 34 ani din SV, doresc sa cunosc o...
•
Subsemnata Minciuna Andreea-Elena...
•
Angajam inginer pt activitate in...
•
Caut muncitor in constructii pentru...
•
Domn, căsătorit, aspect fizic plăcut...
•
SC LIDANA COM SRL angajează gestionar...
•
Oferta inchiriere apartament cu 2...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
4,9763 lei
USD:
4,6625 lei
Ouă scoțiene
Iuliana TIŢĂ
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe ghiulele de carne, putem înlocui ouăle de găină cu cele de prepeliță (3 ouă de prepeliță î...
Citeşte
9302 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars
Iuliana TIŢĂ
Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea...
Citeşte
8701 vizualizări
0 comentarii
Caramelele bunicii
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când oaspeții erau primiți întotdeauna cu dulcețuri și bombonele de casă al căror gust rafinat nu-l puteai...
Citeşte
9057 vizualizări
0 comentarii
Bulz
Iuliana TIŢĂ
Bulzul este mâncarea cea mai solicitată de turiștii care vizitează stânele turistice. Boțul de mămăligă umplut cu...
Citeşte
7007 vizualizări
0 comentarii
Sărățele rapide din aluat congelat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim ceva numai bun de ronțăit, dar nu avem nici prea multe ingrediente la îndemână, nici inspirație culinară...
Citeşte
17245 vizualizări
0 comentarii
Cartofi gratinați ( rețetă franceză autentică)
Iuliana TIŢĂ
Cartofii gratinați sau franțuzești, denumire sub care pot fi regăsiți în restaurante, se pregătesc pe la noi adesea și...
Citeşte
15482 vizualizări
0 comentarii
Friganele dulci din pâine (french toast)
Iuliana TIŢĂ
Dintre dulciurile economice din copilărie, friganelele din pâine sunt printre cele mai des pregătite și mai târziu...
Citeşte
8353 vizualizări
0 comentarii
Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri)
Iuliana TIŢĂ
Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întreba...
Citeşte
7454 vizualizări
0 comentarii
Frecăței (sau răzălăi)
Iuliana TIŢĂ
Probabil că mulți dintre noi își amintesc această denumire legată de ”ceva bun cu lapte”, din copilărie...
Citeşte
9565 vizualizări
0 comentarii
Cremă catalană – versiune dietetică
Iuliana TIŢĂ
În versiunea sa originală, crema catalană este un desert spaniol savuros și foarte aromat, în esență o cremă de ou cu...
Citeşte
7515 vizualizări
0 comentarii
Aripioare acrișoare
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o gustare rapidă, de ronțăit la televizor sau, alături de o garnitură de orez, devin un fel de bază sățios și apetisant. ...
Citeşte
6420 vizualizări
0 comentarii
Mămăliga de barabule
Iuliana TIŢĂ
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă...
Citeşte
9707 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de potroace
Iuliana TIŢĂ
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță...
Citeşte
8487 vizualizări
0 comentarii
Tort “Diplomat”
Iuliana TIŢĂ
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de...
Citeşte
13912 vizualizări
0 comentarii
Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Iuliana TIŢĂ
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că...
Citeşte
9228 vizualizări
0 comentarii
Fursecuri “ un-doi-trei”
Iuliana TIŢĂ
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp...
Citeşte
7339 vizualizări
0 comentarii
Trandafiri de gheață
Iuliana TIŢĂ
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu...
Citeşte
6634 vizualizări
0 comentarii
Turtițele lui Moș Crăciun
Iuliana TIŢĂ
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță...
Citeşte
6587 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și...
Citeşte
8158 vizualizări
0 comentarii
Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Iuliana TIŢĂ
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î...
Citeşte
6779 vizualizări
0 comentarii
Salată de bob (de post)
Iuliana TIŢĂ
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai...
Citeşte
11025 vizualizări
0 comentarii
Fagure de caramel (honeycomb)
Iuliana TIŢĂ
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă...
Citeşte
14366 vizualizări
0 comentarii
Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am...
Citeşte
7987 vizualizări
0 comentarii
Sirop de vin fiert
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă...
Citeşte
8272 vizualizări
0 comentarii
Praz umplut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este...
Citeşte
7406 vizualizări
0 comentarii
Orez cu ou
Iuliana TIŢĂ
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este...
Citeşte
6894 vizualizări
0 comentarii
Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și...
Citeşte
7119 vizualizări
0 comentarii
Tuncilik rapid (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să...
Citeşte
7249 vizualizări
0 comentarii
Chifteluțe din pâine (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di...
Citeşte
12379 vizualizări
0 comentarii
Biscuiți linzer (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su...
Citeşte
8959 vizualizări
0 comentarii
Bereni (versiunea fără ou)
Iuliana TIŢĂ
Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să...
Citeşte
7193 vizualizări
0 comentarii
Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au...
Citeşte
10608 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura aromată de iarnă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea...
Citeşte
10021 vizualizări
0 comentarii
Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)
Iuliana TIŢĂ
Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al...
Citeşte
8530 vizualizări
0 comentarii
Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post)
Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, î...
Citeşte
7207 vizualizări
0 comentarii
Coleșă cu parpangele (de post)
Iuliana TIŢĂ
Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac...
Citeşte
8176 vizualizări
0 comentarii
Cornulețe cu nuci (de post)
Iuliana TIŢĂ
Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chia...
Citeşte
9212 vizualizări
0 comentarii
Hummus (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul...
Citeşte
7694 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de linte roșie (de post)
Iuliana TIŢĂ
Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai...
Citeşte
10164 vizualizări
0 comentarii
Pilaf turcesc cu năut (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este...
Citeşte
11602 vizualizări
0 comentarii
Minciunele (versiunea de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au...
Citeşte
12576 vizualizări
0 comentarii
Rulade studențești
Iuliana TIŢĂ
Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la...
Citeşte
7294 vizualizări
0 comentarii
Legume mediteraneene
Iuliana TIŢĂ
Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi...
Citeşte
7527 vizualizări
0 comentarii
Pâine de casă cu secară şi maia
Iuliana TIŢĂ
Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă...
Citeşte
7484 vizualizări
0 comentarii
Mere coapte boiereşti
Iuliana TIŢĂ
De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de...
Citeşte
8372 vizualizări
0 comentarii
Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)
Iuliana TIŢĂ
Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta...
Citeşte
7154 vizualizări
0 comentarii
Lapte de cioară
Iuliana TIŢĂ
Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de...
Citeşte
7263 vizualizări
0 comentarii
Borșul de urzici uscate al babei Rahila
Iuliana TIŢĂ
Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a...
Citeşte
7739 vizualizări
0 comentarii
Budinca ” 9 linguri”
Iuliana TIŢĂ
Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici...
Citeşte
8030 vizualizări
0 comentarii
Prăjitură cu lămâie
Iuliana TIŢĂ
Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă...
Citeşte
8944 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
9:31:
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, se va întâlni cu studenţii Universităţii din Suceava
9:27:
Municipiul Câmpulung Moldovenesc a rămas fără gaz metan
16:12:
PNL va reprograma lansarea oficială a candidaţilor proprii pentru primăriile din judeţ
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
19:57:
Blaga: Respingerea Ordonanţei Dragnea, o prioritate pentru PNL în sesiunea din februarie
19:55:
Tăriceanu: Norvegia îşi va schimba legislaţia privind darea în îngrijire a copiilor
19:54:
Ministerul Educaţiei vrea să abroge exceptarea plagiatelor demnitarilor de la prevederile generale
Alte articole
Ştiri video
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
()
14 apr 2022
Jandarmii au folosit spray lacrimogen la protestul de la Rădăuți
()
2 oct 2021
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
()
15 feb 2022
Lucian Harșovschi: „Alți 487 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare de la scara blocului”
()
20 nov 2021
Forțe armate americane în Vama Siret – autoritățile nu știu nimic de prezența lor
()
16 feb 2022
Tabără militară amenajată de americani lângă județul Suceava, la granița cu Ucraina
()
17 feb 2022
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Fân Fest, "cel mai mare eveniment cultural activist din...
9878 vizite
Ouă scoțiene
9301 vizite
Marian Andronache, validat de Consiliul Naţional al Mişcării Populare drept...
6119 vizite
Şanse zero de supravieţuire în urma leziunilor suferite de bărbatul căzut de la...
5628 vizite
Scrisoare de mulţumire
5509 vizite
Domină mafia industria farmaceutică?
10 voturi
Automobilele de lux ar fi trebuit interzise în...
7 voturi
A treia etapă a Cupei Mondiale la Sanie pe Pistă Naturală şi-a desemnat...
7 voturi
Cel mai mare protest din ţară, la Suceava, în semn de solidaritate cu familia...
6 voturi
Scandal într-un restaurant din municipiul Suceava, duminică...
5 voturi
Cel mai mare protest din ţară, la Suceava, în semn de solidaritate cu familia...
9 comentarii
Zeci de şcoli din judeţ nu îndeplinesc standarde minime de...
3 comentarii
Proiect pentru crearea de noi locuri de muncă, printr-un parteneriat între...
1 comentariu
Maşini vandalizate în noapte, peste drum de Primăria...
1 comentariu
O maşină s-a răsturnat pe DN 17, pe o porţiune acoperită de...
1 comentariu
Cel mai mare protest din ţară, la Suceava, în semn de solidaritate cu familia...
1 trimitere
Zeci de şcoli din judeţ nu îndeplinesc standarde minime de...
1 trimitere
Scrisoare de mulţumire
1 trimitere
Ouă scoțiene
1 trimitere
Automobilele de lux ar fi trebuit interzise în...
1 trimitere
SONDAJE
Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?
Da
Nu
Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Ouă scoțiene
Un fel de chiftele gigant, cu un ou fiert în mijloc, savuroase, ușor de făcut și comod de transportat dacă vrem să le luăm cu noi pe post de gustare... Pentru petrecerile "cu ștaif”, dacă nu vrem să șocăm invitații cu uriașe...
Citeşte