Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 ian 2016 - Anul XXI, nr. 1 (6114)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mămăliga de barabule

Mămăliga de barabule Foto: prajituricisialtele.ro
După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de cartofi ( în versiunea domnească) sau de barabule, după denumirea ei neaoșă bucovineană... Citeşte
  9712 vizualizări    0 comentarii

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):

Ciorba de potroace

Ciorba de potroace
În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță... Citeşte
  8487 vizualizări    0 comentarii

Tort “Diplomat”

Tort “Diplomat”
Dintre toate torturile, acesta este probabil preferatul românilor pentru masa specială de Revelion. A devenit atât de... Citeşte
  13914 vizualizări    0 comentarii

Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate

Lichior digestiv, după ospeţe îmbelşugate
Unii dintre turiştii care, de Crăciun, s-au dedat la ospeţe complicate pe la pensiunile de la munte îşi amintesc, desigur, că... Citeşte
  9231 vizualizări    0 comentarii

Fursecuri “ un-doi-trei”

Fursecuri “ un-doi-trei”
Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp... Citeşte
  7341 vizualizări    0 comentarii

Trandafiri de gheață

Trandafiri de gheață
Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu... Citeşte
  6639 vizualizări    0 comentarii

Turtițele lui Moș Crăciun

Turtițele lui Moș Crăciun
Aceste mici fursecuri delicate sunt foarte ușor de preparat, copiii adoră să le modeleze iar părinții se vor simți cu siguranță... Citeşte
  6592 vizualizări    0 comentarii

Vărzări (de post)

Vărzări (de post)
Vărzările sunt plăcinte sărate, din aluat moale de pâine, umplute cu varză călită. Sunt specifice postului Crăciunului și... Citeşte
  8165 vizualizări    0 comentarii

Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)

Tartă rapidă cu mere ca la cantina studentului (de post)
Acest desert simplu, de post, poate fi pregătit atât în formă de tartă și porționată felii, cât și î... Citeşte
  6782 vizualizări    0 comentarii

Salată de bob (de post)

Salată de bob (de post). Foto: prajituricisialtele.ro
Deși bătrânii noștri încă îl cultivă adesea pe la sat, bobul uscat, care seamănă cu fasolea și este chiar mai... Citeşte
  11029 vizualizări    0 comentarii

Fagure de caramel (honeycomb)

Fagure de caramel (honeycomb). Foto: thecookingcoach.eu
Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă... Citeşte
  14368 vizualizări    0 comentarii

Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post)

Cartofi prăjiți cu cenușcă ( de post) Foto: todoespecias.com
Banalii cartofi prăjiți pot căpăta o aromă fină, discretă și rafinată, dacă sunt pregătiți un pic altfel decât ne-am... Citeşte
  7992 vizualizări    0 comentarii

Sirop de vin fiert

Sirop de vin fiert. Foto: frozbroz.com
Pentru cei ce iubesc aroma vinului fiert cu multe mirodenii, dar nu se prea pot împăca și cu alcoolul din băutura respectivă... Citeşte
  8277 vizualizări    0 comentarii

Praz umplut (de post)

Praz umplut (de post)
Mai puțin cunoscut decât sărmăluțele și ardeii umpluți, prazul burdușit cu umplutură de orez, verdețuri și condimente este... Citeşte
  7408 vizualizări    0 comentarii

Orez cu ou

Orez cu ou. Foto: hungruhouse.co.uk
Dacă sunteți amatori de mâncare chinezească, dar deliciile asiatice vă par foarte complicate și un restaurant cu specific este... Citeşte
  6896 vizualizări    0 comentarii

Ciuci de poame în foi de viță (de post)

Ciuci de poame în foi de viță (de post)
Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și... Citeşte
  7123 vizualizări    0 comentarii

Tuncilik rapid (de post)

Tuncilik rapid (de post).  Foto: gorseltarif.com
Este o versiune rapidă, cu ingredinte semipreparate, a delicioasei salate turcești din legume coapte. Chiar dacă nu avem timp să... Citeşte
  7253 vizualizări    0 comentarii

Chifteluțe din pâine (de post)

Chifteluțe din pâine (de post). Foto: recipeshubs.com
Vă amintiți de chifteluțele de la cantinele din trecut, pufoase și picante, despre care se spunea în glumă că-s făcute di... Citeşte
  12382 vizualizări    0 comentarii

Biscuiți linzer (versiunea de post)

Biscuiți linzer (versiunea de post). Foto: mybestgermanrecipes.com
Delicate, fine, ușor de făcut și foarte gustoase, aceste prăjiturele de inspirație germană, în formă de biscuiți dubli, su... Citeşte
  8962 vizualizări    0 comentarii

Bereni (versiunea fără ou)

Bereni (versiunea fără ou). Foto: operatorchan.org
Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să... Citeşte
  7196 vizualizări    0 comentarii

Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post)

Supă franțuzească de ceapă (versiunea de post). Foto: tastyfast.blogspot.com
Considerată un deliciu tipic francez, supa savuroasă de ceapă, în versiunea ei originală, se face cu zeama în care au... Citeşte
  10612 vizualizări    0 comentarii

Prăjitura aromată de iarnă (de post)

Prăjitura aromată de iarnă (de post). Foto: pinterest.com
Este foarte simplu de făcut această prăjitură, dar savoarea ei combină sofisticat aroma de ”gingerbread” cu finețea... Citeşte
  10025 vizualizări    0 comentarii

Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post)

Turtă dulce cu ghimbir și zahăr ars (de post). Foto: blissfullydelicious.com
Foarte aromate în interior, plăcut acrișoare la ”obrăjori”, aceste biluțe ne vor aminti de gustul inconfundabil al... Citeşte
  8536 vizualizări    0 comentarii

Sos fin de ardei copți pentru paste ( fără foc, de post)

Sos fin de ardei copți pentru paste (fără foc, de post) Foto: recipeshub.com
Acest deliciu rapid, pregătit la rece, este versatil și se poate folosi pentru paste ori orez sau ca adaos în salate, î... Citeşte
  7211 vizualizări    0 comentarii

Coleșă cu parpangele (de post)

Coleșă cu parpangele (de post). Foto: pinterest.com
Sub acest nume ciudat se ascunde o combinație rustică simplă și surprinzător de gustoasă, folosită de secole mai mult ca leac... Citeşte
  8182 vizualizări    0 comentarii

Cornulețe cu nuci (de post)

Cornulețe cu nuci (de post). Foto: pinterest.com
Aceste cornulețe fragede și delicioase reprezintă unul dintre cele mai rapide și ușor de pregătit dulciuri de post. Sunt mai chia... Citeşte
  9216 vizualizări    0 comentarii

Hummus (de post)

Hummus (de post). Foto: israellycool.com
Pentru cei ce vor un preparat de post rapid, simplu, dar cu aer exotic și foarte nimerit inclusiv pentru o masă cu invitați, clasicul... Citeşte
  7697 vizualizări    0 comentarii

Ciorba de linte roșie (de post)

Ciorba de linte roșie (de post). Foto: yemektarifi-resimli.com
Amatorii de borș de fasole sigur vor iubi și acest preparat, care, după prima degustare, le va părea probabil mai savuros și mai... Citeşte
  10173 vizualizări    0 comentarii

Pilaf turcesc cu năut (de post)

Pilaf turcesc cu năut (de post)Sursa foto: izgaraexpress.com
Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este... Citeşte
  11608 vizualizări    0 comentarii

Minciunele (versiunea de post)

Minciunele (versiunea de post)
Sunt crocante, aromate, se lasă înmuiate în ceai sau vin fiert și alunecă repejor pe gât, de parcă nici n-au... Citeşte
  12582 vizualizări    0 comentarii

Rulade studențești

Rulade studențești
Se pot pregăti rapid din ingrediente la îndemână prin orice cameră de cămin, necesită efort minim și se pot savura la... Citeşte
  7298 vizualizări    0 comentarii

Legume mediteraneene

Legume mediteraneene
Pot fi o garnitură ”mai altfel” lângă o friptură, dacă v-ați plictisit de banalul orez sau eternii cartofi. Pot fi... Citeşte
  7530 vizualizări    0 comentarii

Pâine de casă cu secară şi maia

Pâine de casă cu secară şi maia
Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă... Citeşte
  7488 vizualizări    0 comentarii

Mere coapte boiereşti

Mere coapte boiereşti
De pe vremea când cuhniile boiereşti nu mai pridideau să ofere mesenilor ospeţe opulente nu ne-au rămas numai reţete de... Citeşte
  8375 vizualizări    0 comentarii

Cir de sâmburei (reţeta moldovenească)

Cir de sâmburei (reţeta moldovenească). Foto: povarenok.md
Dacă italiana ”cucina povera” a reuşit să dea lumii întregi reţete celebre azi, precum pizza ori polenta... Citeşte
  7156 vizualizări    0 comentarii

Lapte de cioară

Lapte de cioară. Foto: keyingredient.com
Dacă vă amintiţi din copilărie de un desert pufos ca fulgul de porumbel, cremos, vanilat şi uşor numit ”lapte de... Citeşte
  7265 vizualizări    0 comentarii

Borșul de urzici uscate al babei Rahila

Borșul de urzici uscate al babei Rahila
Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a... Citeşte
  7742 vizualizări    0 comentarii

Budinca ” 9 linguri”

Budinca ” 9 linguri”
Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici... Citeşte
  8031 vizualizări    0 comentarii

Prăjitură cu lămâie

Prăjitură cu lămâie. Foto: postres.bz
Această prăjitură răcoritoare și aromată o putem întâlni, fie tăiată în diferite forme, fie ca tartă... Citeşte
  8946 vizualizări    0 comentarii

Ouă cu sos de iaurt

Ouă cu sos de iaurt
O astfel de gustare rapidă poate fi pregătită chiar și într-o cameră de cămin sau, de ce nu, acolo unde ne aflăm î... Citeşte
  7034 vizualizări    0 comentarii

Plăcintă cu dovleac

Plăcintă cu dovleac
Iată un deliciu ușor de pregătit, care poate fi folosit oricând, într-o seară de toamnă, dacă vrem să ne răsfățăm... Citeşte
  7887 vizualizări    0 comentarii

Tort creol

Tort creol
Acesta este, probabil, unul dintre cele mai simple și gustoase torturi pe care începătorii le pot reuși fără mare efort. Avem... Citeşte
  7475 vizualizări    0 comentarii

Cidrul anti-mahmureală al bunicului

Cidrul anti-mahmureală al bunicului
O băutură nealcoolică simplă, sănătoasă, plăcută la gust și complet naturală se poate obține cu ușurință acasă, după... Citeşte
  6706 vizualizări    0 comentarii

Clapon umplut cu tocătură

Clapon umplut cu tocătură
Acum un veac și mai bine, Ecaterina S. Comșa se adresa „Matroanelor române", în prefața cărții sale de bucate... Citeşte
  6976 vizualizări    0 comentarii

Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman)

Borș de vară cu bostănei (rețeta lui Radu Anton Roman)
O după-amiază de vară, cândva pe la sfârşitul anilor '90. Aerul, deasupra asfaltului de capitală balcanică, tremura... Citeşte
  7930 vizualizări    0 comentarii

Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa)

Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa)
Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o... Citeşte
  6817 vizualizări    0 comentarii

Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)

Tocană de hribi și mânătărci (rețeta lui Radu Anton Roman)
Se zice din batrani ca pe cei stinsi trebuie sa-i pomenesti pana la inmormantare si-apoi pana la 40 de zile, amintindu-i cu intamplarile... Citeşte
  8452 vizualizări    1 comentariu

Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei

Sarmale fierte-n bostan, în gura sobei
Nu că-s moldoveancă ("pe trei sferturi", ca să nu fac nedreptate "sfertului" meu de rucăreancă - bunicii dinspre... Citeşte
  7795 vizualizări    0 comentarii

„Pere” din carne de vițel

„Pere” din carne de vițel
O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe... Citeşte
  7023 vizualizări    0 comentarii

Drob de vinete cu pește

Drob de vinete cu pește
Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului&quo... Citeşte
  6758 vizualizări    0 comentarii
Cupa Tenis Monitorul 2024Interviurile Monitorul

Prima Pagină

Prima Pagină

Publicitate

USV - Admitere 2024

Publicitate

Scoala Postliceala FEG

Publicitate

Depozitul de flori - Queen Concept Flowers

Publicitate

Tedi - Prietenul Naturii

Publicitate

Prink Suceava

Meniul zilei

Meniul zilei in restaurante sucevene

Publicitate

Fonduri UE

Anunţuri Fonduri Europene

Licitaţii

Anunţuri Direcţia Silvică Suceava

Copiii noştri

Copiii noştri

Hărţi

Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur I - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
Alegeri prezidenţiale noiembrie 2014 - Tur II - Harta administrativ politica pentru localitatile din judetul Suceava
RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Mămăliga de barabule După prea multe mâncăruri grele și consistente cu care ne-am răsfățat la final de an, o variantă simplă și foarte gustoasă pentru un prânz mai ușor de digerat este cea oferită tradițional pe la pensiunile de la munte – mămăliga de... Citeşte