Google
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
IULIUS MALL Suceava - Carnavalul Toamnei
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,6536 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta3,9215 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

„Pere” din carne de vițel

O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.

N-am prea înțeles eu de ce, după un delicios drob de vinete și o supă de fasole verde cu chisătură (chisatura e un fel de pastă obținută din slănină tăiată mărunt și amestecată cu ceapă tocană), am trecut direct la... desert. Cel puțin așa am crezut eu, când am văzut pe platou ditamai perele, tăvălite prin pesmet și prăjite...Numai că, de data asta, nu m-am priceput prea bine să descifrez "misterul" din farfurie. "Perele" mele erau din... carne de vițel.

După ce m-am delectat cu gustul lor rafinat, tot ce-am mai putut face a fost să îmi scot caietul de rețete și să notez conștiincios toate detaliile prepararii "perelor de carne".

Iei un rasol de vițel de un kil, un kil și ceva. Îl cureți, îl speli și-l dai în fiert în apă cu sare. După ce a fiert, scoți carnea de pe os și o tai foarte mărunt. Un sfert de kil de slănină afumată o tai cubulețe și o prăjești cu un pic de untură.

Citește rețeta mai departe pe Antena satelor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pere” din carne de vițel.
 Vizualizări articol: 2108 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Pere” din carne de vițel0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte