Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mai 2023 - Anul XXVIII, nr. 112 (8336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei

Sfinții Sila, Paisie și Natan au fost cuvioși nevoitori ai Sihăstriei Putnei. Sfântul Sila, născut în zona Botoșaniului a intrat foarte de tânăr în viața monahală. Avea doar 17 ani când a venit la Sihăstria Putnei sub ascultarea starețului Teodosie. În anul 1753 Sila a fost numit stareța de către mitropolitul de atunci al Moldovei, Sfântul Iacob Putneanul. A fost un monah plin de râvnă și har, un bun părinte și povățuitor duhovnicesc care a sfătuit pe calea mântuirii mulți monahi și laici deopotrivă. Sfârșitul vieții sale a fost dificil pentru că nordul Moldovei a trecut sub stăpânirea habsburgică, iar obștea pe care o păstorea a ajuns să cunoască mari lipsuri. Cunoscându-și sfârșitul, a cerut iertare tuturor și a trecut la Domnul în 23 aprilie 1783.

Sfântul Paisie a fost și el viețuitor al Sihăstriei Putnei, dar înainte de a veni aici a fost egumen al Mânăstirii Sfântul Ilie și a viețuit o perioadă la Mânăstirea Râșca. Mare părinte duhovnicesc, a fost dăruit de Dumnezeu cu harisma înainte-vederii. A fost cercetat și el pentru sfat duhovnicesc de foarte multă lume. A trecut la Domnul un an după Sfântul Sila.

Sfântul Cuvios Natan, de loc din Pașcani, în anul 1781 a fost rânduit stareț de către Cuviosul Sila, care se pregătea pentru trecerea la cele veșnice. Un părinte duhovnicesc ales, plin de virtuțile unui monah sfânt, a dus viață aspră nevoindu-se necontenit pentru supraviețuirea Sihăstriei Putnei confruntată cu vicisitudinile generate de stăpânirea habsburgică.

După trecerea acestor sfinți la Domnul, pentru că vremurile au fost potrivnice, Schitul Sihăstriei Putnei s-a pustiit. După peste 200 de ani, în anul 1990, prin vedere minunată s-a demarat reconstruirea schitului. În pronaosul vechii biserici au fost descoperite sfintele moaște ale acestor trei sfinți. La racla cu sfintele lor moaște s-au lucrat cu ajutorul lui Dumnezeu nenumărate minuni.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât, în ședința sa din 6-7 iunie 2016, trecerea în rândul Sfinților a Cuvioșilor Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei, cu zi de prăznuire la 16 mai.

(Sursa: Trinitas.tv)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei.
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfinții Cuvioși Sila, Paisie și Natan de la Sihăstria Putnei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei