Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 284 (8201)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

A XIII-a ediție a Simpozionului „1 Decembrie – Ziua Națională a României, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Mari Și Ziua Bucovinei”

Cea de-a XIII-a ediție a Simpozionului „1 Decembrie – Ziua Națională a României, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Mari și Ziua Bucovinei” s-a dovedit a fi, și de această dată, un eveniment multidimensional, în care peste 250 de elevi din școlile sucevene și profesorii lor au exersat și au dovedit valori dintre cele care pot făgădui înveșnicirea: dragostea de Dumnezeu și de sfinții Lui, iubirea de țară, credința, bucuria de a mărturisi împreună o Biserică ziditoare și vie, respectul, prietenia, grija de semeni și omenia.

E un eveniment inițiat și organizat de dna prof. dr. Maria Teodoreanu, director al colegiului, dna prof. Oana-Diana Onesim și dna prof. Valentina Filip, devenit tradiție la Colegiul Tehnic Petru Mușat - Suceava și tradiție a devenit aici și parteneriatul interinstituțional în promovarea educației, culturii și a tradițiilor ce definesc identitatea noastră ca neam. Coordonarea evenimentului a fost un efort de echipă: Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Media și Comunicare, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Seminarul Teologic Liceal Ortodox„Mitropolitul Dosoftei” și Asociația Școlară Suceveană pentru Educație și Dezvoltare (ASSED).

Sesiunii de prelegeri, susținută de pr. dr. Gabriel Herea, lect. univ. dr. Geta Moroșan, lector univ. dr., critic literar, Gina Puică, arhid. prof. dr. Bogdan-Mihai Hrișcă, sergent major Roxana-Magdalena Bontaș și, prin delegat, stavrofora dr. Maria-Magdalena, cărora da, m-am alăturat și eu cu o cuminte bucurie, i-a urmat o suită de momente artistice de mare emoție și cu un puternic mesaj patriotic, în care grupuri de elevi din 12 instituții de învățământ sucevene au evocat evenimentele celebrate în chiar aceste zile.

Astfel: Corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”, Corul de copii „Octave” al Școlii Gimnaziale „Aurelian Stanciu” Salcea, Grupul vocal mixt „Petale de flori” al Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, Grupul EcoFolclor al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Școala Gimnazială Berchișești, Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială Ciprian Porumbescu, Școala Gimnazială Mihoveni, Școala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Ghica Voievod” Suceava, și colegiul gazdă.

Evenimentul a fost completat de prezentarea galeriilor expoziționale de fotografie – cu genericul „Copii la drapel”, o selecție din galeriile fotografice realizate de Irina Ursachi, director al Departamentului Media al centrului eparhial sucevean, respectiv de obiecte tradiționale realizate în cadrul unui opțional de folclor de la Școala Gimnazială Bosanci – „Trăistuța românașului”. Recunoștință și aprecieri cordiale tuturor, deopotrivă!

Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A XIII-a ediție a Simpozionului „1 Decembrie – Ziua Națională a României, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Mari Și Ziua Bucovinei”.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A XIII-a ediție a Simpozionului „1 Decembrie – Ziua Națională a României, Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României Mari Și Ziua Bucovinei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei