Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 280 (8197)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rugăciune și colind în limbaj mimico-gestual

Sărbătoarea Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, a fost astăzi, 26 noiembrie, prilej de aleasă bucurie duhovnicească pentru comunitatea persoanelor cu deficiențe de auz și de vorbire din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Membrii Asociației Naționale a Surzilor – Filiala Suceava s-au reîntâlnit în duh de rugăciune și comuniune la Biserica „Sfânta Vineri” din Municipiul Suceava, în mijlocul lor fiind prezent PC Pr. Ilie Mirel, slujitor al Comunității Surzilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ziua a debutat cu Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de un sobor de preoți, slujba fiind tradusă în limbaj mimico-gestual de către Pr. Ilie Mirel. La momentul rânduit, credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, după ce, mai înainte, în dimineața aceleași zile, au avut prilejul să se spovedească.

La finalul Sfintei Liturghii, PC Pr. Ilie Mirel a ținut un cuvânt de învățătură celor prezenți și a mulțumit organizatorilor pentru întreaga lucrare și inițiativă. A urmat apoi un scurt moment artistic oferit de elevii Liceului Tehnologic Special Bivolărie, care, sub îndrumarea domnișoarei Ana Cruț, profesor de religie, i-au colindat pe toți cei prezenți în limbaj mimico-gestual.

Întâlnirea s-a încheiat printr-o agapă frățească, oferită de Parohia „Sfânta Vineri”, gazda evenimentului, prilej cu care credincioșii și copiii cu deficiențe de auz și vorbire au socializat și au legat noi prietenii. La plecare, toți cei prezenți au primit daruri din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic.

În toamna anului 2021, prin Sectorul de Asistență Socială și Medicală al Centrului Eparhial Suceava, s-a încheiat un protocol de colaborare între mai multe instituții, dintre care amintim Asociația Națională a Surzilor- Filiala Suceava, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Asociația „Lumină Lină” – Suceava și Parohia ,,Sfânta Vineri”, pentru a veni în sprijinul comunității persoanelor cu deficiențe de auz și de vorbire. În baza acestui parteneriat, au avut loc mai multe slujbe religioase transpuse în limbaj mimico-gestual, întâlniri și activități menite să aducă o rază de lumina în sufletul membrilor comunității surzilor din județ.

Pr. Ștefan Mihalcea
Pr. Vasile Cruț

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rugăciune și colind în limbaj mimico-gestual.
 Vizualizări articol: 379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rugăciune și colind în limbaj mimico-gestual5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei