Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2022 - Anul XXVII, nr. 277 (8194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pruncii noștri frumoși, asemenea îngerilor, trebuie să intre și ei în biserică de la vârste fragede!

Ce frumos! Bucurie în cer și pe pământ! Prunca Maria, Maica Domnului Iisus Hristos intră, la frageda vârstă de numai trei anișori, în Templul din Ierusalim, în Biserica lui Dumnezeu. Adică acolo unde, mult mai târziu, Fecioara Maria și Dreptul Iosif Îl vor afla pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos, după trei zile, la vârsta de 12 ani, în Casa Tatălui Său. Iar El le răspunde: „De ce era să mă căutaţi? Oare nu ştiaţi că în cele ale Tatălul Meu Mi se cădea să fiu?” (cf. Luca 2, 49).

Ce simetrie providențială: Maica Domnului, la numai trei ani, intră în Templu și va rămâne acolo până la vârsta de 12 ani. De altfel, Iisus Hristos, la vârsta de 12 ani va rămâne în Templu trei zile, încât „toţi erau miraţi de înţelepciunea şi de răspunsurile Lui”. Puteam considera aceasta o minunată „raportare” între Mama - Maica Domnului și Fiul - Iisus Hristos.

Fericitul Ieronim ne vorbește despre faptul că Prunca Maria a urcat singură cele 15 trepte ale templului, pentru ca ea însăși  să devină templu al lui Dumnezeu născând pe Fiul, Iisus Hristos.

Ce ne învață acest praznic dumnezeiesc, al Intrării în biserică a Maicii Domnului? Copiii, pruncii noștri frumoși asemenea îngerilor pe care ni i-a dăruit Dumnezeu ca binecuvântare pentru toate familiile de pretutindeni, trebuie să intre (vină) și ei în biserică de la vârste fragede! Trebuie botezați, apoi, la momentul potrivit, trebuie spovediți și împărtășiți cu Hristos, „prietenul” lor mai mare! Copiii simt bucuria duhovnicească atunci când sunt împărtășiți cu Sfintele Taine! Astfel, nu doar părinții îi cresc în familie, ci și Hristos îi întărește și le dă putere și multă binecuvântare.

Totul se întâmplă în biserică, în templul cel dumnezeiesc, acolo unde există Duhul Sfânt. Unde există Duhul, există viață! Iar copiii sunt viața vieții noastre!

(Pr. Prof. Drd. Adrian Dobreanu, Doxologia.ro)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pruncii noștri frumoși, asemenea îngerilor, trebuie să intre și ei în biserică de la vârste fragede!.
 Vizualizări articol: 383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pruncii noștri frumoși, asemenea îngerilor, trebuie să intre și ei în biserică de la vârste fragede!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei