Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 119 (8036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului

Sute de credincioşi au participat sâmbătă, 21 mai 2022, la hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului. Un sobor de preoţi şi diaconi a oficiat Sfânta Liturghie şi Trisaghionul pentru cei adormiţi.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena au fost serbaţi sâmbătă, 21 mai 2022, în mod deosebit la Gura Humorului, judeţul Suceava. Singurul locaş de închinăciune din oraşul atestat la 1490 şi-a cinstit ocrotitorii. Încă de la primele ore ale dimineţii, credincioşii de toate vârstele şi-au îndreptat paşii către sfântul locaş. Aici s-a oficiat slujba Acatistului, urmată de Sfânta Liturghie şi un Trisaghion pentru ctitori. În semn de respect pentru tradiţiile populare româneşti, unii enoriaşi au îmbrăcat costumele naţionale specifice Bucovinei. Chipurile luminoase ale humorenilor au umplut biserica şi incinta locaşului de inchinăciune, vremea din această zi fiind deosebit de frumoasă. Predica sărbătorii a fost ţinută de părintele Viorel Ilişoi, consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi parohul Parohiei „Sfinţii Arhangheli” din Gura Humorului. Părintele Viorel Ilişoi a remarcat că Sfinții Împărați și întocmai cu Apostolii Constantin și mama sa, Elena l-au propovăduit pe Mântuitorul Hristos prin tot ceea ce au făcut. Părintele paroh Dumitru Bliorțu a mulţumit slujitorilor Sfântului Altar pentru că au slujit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului, precum şi credincioşilor care s-au rugat împreună la acest ceas de sărbătoare. La ieşirea din locaşul de închinciune au fost oferite pachete cu alimente în cinstea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Amintim că în nişa din dreapta a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului se află spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Rugătoarea”. Prin rugăciunile pe care le-au aşezat în faţa acestui odor de mare preţ, oamenii au primit răspuns la cererile adresate către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.

(Constantin Ciofu)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 416 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hramul Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei