Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 225 (7837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Creştinul azi

Trăim într-o societate care se consideră creştină, dar, din păcate, nu se manifestă totdeauna astfel. Nu este de ajuns doar să declari că eşti creştin, ci este nevoie să arăţi acest lucru prin fapte şi mărturisire, prin atitudinea creştină pe care o arătăm zilnic în societate. În mintea noastră trebuie să fie îndemnul Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie” (Marcu 8, 34).

Deci, din cuvintele Mântuitorului înţelegem că pentru a fi cu adevărat creştin este foarte important să îndepărtăm orgoliul şi mândria din viaţa noastră. Creştinul trebuie să fie un om smerit, care urmează modelul de smerenie al Domnului nostru Iisus Hristos. Părintele Constantin Galeriu spune: „Lepădarea de sine înseamnă izbăvirea de adorarea de sine, de egocentrism”. Când ne gândim la lepădarea de sine, inevitabil înţelegem că mândria şi egoismul sunt piedici pe calea mântuirii. Pentru un creştin este esenţial să urmeze lui Hristos, pentru că prin El ajunge la scopul existenţei sale, mântuirea. În societate, creştinul trebuie să fie o lumină a credinţei şi a faptelor, care-l arată că este un următor al lui Hristos. Viaţa noastră de creştini trebuie să mărturisească că suntem oameni ai credinţei aduse de Domnul nostru Iisus Hristos.

Raportarea la aproapele este fundamentală în perspectiva mântuirii. Creştinii trebuie să aibă grijă de semenii lor şi să fie alături de cei aflaţi în necazuri şi nevoi. În tot timpul existenţei sale, creştinul este călăuzit de cuvântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine” (Ioan 14, 6).

(Pr. Ciprian Florin Apetrei , Ziarul Lumina)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creştinul azi.
 Vizualizări articol: 1060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creştinul azi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei