Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 179 (7791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Arhidiaconul Orest Bucevschi, comemorat în Biserica „Sfântul Nicolae” - Păltinoasa

Arhidiaconul profesor doctor Orest Bucevschi (14 iulie 1897 - 6 mai 1992) a fost pomenit recent în Biserica „Sfântul Nicolae” - Păltinoasa, Protopopiatul Suceava 2, județul Suceava, cu prilejul împlinirii a 124 de ani de la naștere.

Sfânta Liturghie şi slujba Parastasului din satul natal al celui comemorat au fost săvârșite de către părintele Răzvan Câmpulungeanu, misionar protopopesc al Protopopiatului Suceava 2, împreună cu un sobor de slujitori ai Sfântului Altar.

Momentul omagial, ajuns la cea de-a IX-a ediţie, a fost dedicat Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor în Patriarhia Română, şi s-a bucurat de prezenţa autorităţilor locale, a dascălilor din comuna Păltinoasa şi a numeroşi credincioşi.

Programul religios şi omagial s-a organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul Parohiei Păltinoasa, dirijat de profesorul Adrian Olari. La finalul slujbei, preotul paroh Florin Aldea a scos în evidenţă personalitatea arhidiaconului Orest Bucevschi, care a făcut cinste satului Păltinoasa prin activitatea desfăşurată în patru decenii, atât în slujba Bisericii, cât şi a învăţământului teologic: „Părintele Orest Bucevschi a contribuit la ridicarea acestei biserici. Profesor fiind la Cernăuţi şi la Cluj, îşi aducea studenţii în tabără la Păltinoasa. O parte dintre aceşti tineri care au venit în satul nostru au ajutat şi la construcţia locaşului. La orele serii, aceşti studenţi se adunau împreună cu părintele în locul numit «La oltoana», unde s-a ridicat o troiţă, pentru a interpreta cântece bisericeşti”. În acelaşi timp, părintele paroh a vorbit despre câteva dintre cele mai cunoscute personalităţi din satul Păltinoasa (preoţi, câtăreţii bisericeşti, paraclisieri, primari, s.a.) care s-au remarcat de-a lungul timpului în viaţa Bisericii şi în societate. O parte dintre aceştia îşi dorm somnul de veci în cimitirul parohiei.

Preotul Florin Aldea a mulţumit părintelui misionar protopopesc Răzvan Câmpulungeanu, slujitorilor Sfântului Altar, autorităţilor locale, dascălilor şi credincioşilor pentru că au cinstit împreună memoria vrednicilor înaintaşi din Păltinoasa.

Constantin Ciofu

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhidiaconul Orest Bucevschi, comemorat în Biserica „Sfântul Nicolae” - Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arhidiaconul Orest Bucevschi, comemorat în Biserica „Sfântul Nicolae” - Păltinoasa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei