Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 175 (7787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tragedia umanității trebuie să o plângi ca pe propria ta nenorocire

Cum vedeți implicarea, în condițiile actuale, a unui creștin în politică?

În întrebarea dumneavoastră, de la început se vede că a face politică este o greșeală. Nu este deloc o greșeală. Politică înseamnă a ține un cântar în mână și a-l potrivi întotdeauna drept. Este foarte bine să fie cât mai mulți creștini în politică, dar să aibă conștiința adevărului.

Ne puteți spune care sunt consecințele pietismului în viața Bisericii?

Dragă, Biserica este nebiruită până la sfârșitul veacurilor. Ferice de cel care pricepe lucrul acesta și-și mântuiește sufletul. „O, de ați cunoaște valoarea omului, dăruită lui de Dumnezeu!”. Nu trebuie văzute și nici create puncte de vedere sau de orientare. Negativismele există prin toate părțile... Sunt mii de secte, dar asta nu înseamnă că Biserica Ortodoxă, adică Biserica Adevărului, nu va birui.

Credeți că pietismul ar fi o atitudine sectară?

Dumneavoastră, mai întâi de toate, ocupați-vă de sufletele dumneavoastră și nu vă ocupați de înregistrarea defectelor, pe ici, pe colo. Căci învățătura creștină spune cum spune Mântuitorul: „Faceți ce vă spune, nu faceți ce fac ei!”. Dar prin asta a vrut să spună să nu oprim viața pe loc. Îi privește. Trebuie să vă obișnuiți să vă controlați propria viață. Aceste tragedii sunt și datorită defectelor mele personale. Tragedia umanității trebuie să o plângi ca pe propria ta nenorocire. Nu trebuie judecați, căci sunt multe slăbiciuni. Mai întâi de toate, poți să fii subiectiv tu, când vezi lucrurile acestea. Pentru că s-ar putea întâmpla să se ia o măsură pentru salvarea lucrurilor și tu, care nu știi decât direct, văzând lucrurile, să nu-ți dai seama de tactica folosită la salvarea lucrurilor. Și ai judecat negativ.

(Arhimandritul Arsenie PapaciocCuvânt despre bucuria duhovnicească, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2003,  pp. 192-193, Sursa: Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tragedia umanității trebuie să o plângi ca pe propria ta nenorocire.
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tragedia umanității trebuie să o plângi ca pe propria ta nenorocire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei