Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 99 (7711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Săptămâna Patimilor

Sfânta şi Marea Miercuri

„Păcătoasa a venit la Tine, vărsând mir cu lacrimi pe picioarele Tale, Iubitorule de oameni şi s-a vindecat cu porunca Ta de mirosul cel greu al răutăţilor. Iar ucenicul cel nemulţumitor suflând împotriva harului Tău, l-a lepădat pe el şi s-a amestecat cu noroiul, vânzându-Te pe Tine pentru dragostea banilor. Slavă Hristoase, milostivirii Tale” (Sedealna I din denia Sfintei şi Marei Miercuri)

Imnele Sfintei Biserici sau poezia sacră, care se împletesc cu melosul bizantin, cântate în cultul liturgic, devin mijloace ale propovăduirii lui Dumnezeu. Prin predică, preotul explică şi face cunoscute învăţăturile fundamentale de credinţă şi principiile moralei creştine. Însă, imnul cântat de către toată biserica este cu mult mai mult. Prin cântarea credincioşilor, într-un glas comun al unui singur popor euharistic, învăţătura prinde viaţă. Din acest motiv, este foarte important ca în biserică să se cânte cu tot poporul. Credincioşii participă activ la sfintele slujbe mai ales prin cântare – acesta fiind un mod de a trăi şi a te identifica cu modelele propuse de către Biserică.

Sfânta şi Marea Miercuri, din Săptămâna Sfintelor Pătimiri, prin imnele cântate la denia de marţi seara aduce pe buzele credincioşilor două personaje şi două destine total opuse. Mai bine spus, două căi diferite: una de la lumină la întuneric şi alta care nu a ştiut să preţuiască Lumina – femeia cea păcătoasă şi Iuda, cel care L-a vândut pe Hristos. Primul personaj, „vărsând mir cu lacrimi pe picioare” lui Hristos, îşi îndreaptă viaţa şi caută Lumina. O simplă întâlnire şi o adevărată şi totală convertire.

La polul opus, Iuda, cel care a beneficiat de prietenia lui Dumnezeu, de dragoste Lui, fiind martor la minunile pe care Acesta le-a făcut, a „suflat împotriva harului” lui Dumnezeu „şi s-a amestecat cu noroiul”. Pentru ce beneficii? Cântarea concluzionează: „pentru dragostea banilor”...

(Doxologia.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfânta şi Marea Miercuri.
 Vizualizări articol: 782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfânta şi Marea Miercuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei