Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 86 (7698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

PS Damaschin Dorneanul a sfinţit o casă socială la Parohia Calafindeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În duminica a patra din Postul Paștelui, a Sfântului Ioan Scărarul, 11 aprilie 2021, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Calafindești, Protopopiatul Rădăuți, judeţul Suceava.

Ierarhul a fost întâmpinat cu flori de numeroșii credincioși îmbrăcați în costume populare specifice locului, veniți să primească arhiereasca binecuvântare și să participe cu bucurie la sfintele slujbe, de soborul slujitor şi de către Adrian Frîncu - primarul comunei Calafindeşti.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu Părintele Ionel Constantin Maloş - protopop al Protoieriei Rădăuţi. Din soborul slujitor au făcut parte şi Arhidiaconul Mihai Bogdan Hrişcă – consilier eparhial în cadrul Sectorului Educațional-Teologic (Învățământ), Părintele Ionuţ Apetroae - preot paroh şi părintele Ciprian Cucu - preot slujitor la Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Calafindești. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei dirijat de preoteasa Ana-Maria Apetroae.

La momentele cuvenite din cadrul Sfintei Liturghii diaconul Vasile Medrihan a fost hirotonit preot, iar teologul Sergiu Pintea a fost hirotonit diacon.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul a ținut cuvânt de învățătură despre minunea vindecării fiului demonizat, accentuând faptul că în situațiile limită oamenii descoperă noi lucruri despre ei înșiși, precum apostolii. „Ce au învățat apostolii despre ei? Ce au descoperit apostolii în ei? Au descoperit o neputință lor, au descoperit că nu pot să facă totul, au descoperit că nu pot să scoată pe toți demonii, deși înainte de a se întâlni cu acest copil demonizat și înainte de a fi rugați de acest tată necăjit, abătut și amărât, ei vindecaseră mulți oameni, scoseseră mulți demoni și se bucurau întorcându-se la Domnul Hristos, care i-a trimis și care le-a dat putere ca să vindece și să scoată demoni. (...) Ei, niște oameni neînsemnați, dintr-o dată să vadă că prin ei, prin cuvântul lor, prin rugăciunea lor, semenii lor se fac bine și demonii ieșeau.”

În continuare, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a vorbit despre ce a învățat tatăl copilului care a fost vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos. „Tatăl a descoperit, ajutat de Domnul Hristos, că nu are credință cât ar trebui. El a venit să se roage de apostoli, dar nu a crezut cu toată inima că apostolii o să-l facă sănătos pe fiul său. Că tatăl a venit la acest învățător despre care probabil auzise că a făcut atâtea minuni, dar nu a crezut cu toată inima că poate să îi vindece fiul. (...) A descoperit acest tată puținătatea credinței sau nedesăvârșirea credinței. De aceea a spus: «Cred, Doamne, ajută necredinței mele!» ”

Ierarhul a vorbit și despre greutățile pe care le întâmpină părinții copiilor bolnavi și despre descoperirile pe care oamenii le au atunci când se află în necazuri, despre punerea la încercare a credinței. „Când vin necazurile unul după altul, nu știu dacă mai suntem la fel, nu știu dacă mai avem aceeași răbdare, nu știu dacă iertăm atât de ușor; de aceea Dumnezeu îngăduie, lasă să se întâmple în viața omului și bune și mai puțin bune, ca și prin aceasta să mai învățăm ceva despre noi, să ne cunoaștem pe noi mai bine, să nu avem o părere chiar atât de bună despre noi înșine și cunoscându-ne să ne îndreptăm, să ne facem mai buni. ”

În încheiere, Preasfinția Sa a făcut un îndemn la prețuirea vieții și a sănătății, mai ales în această perioadă dificilă.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a săvârşit şi slujba de sfinţire a noii case sociale, ridicată în curtea lăcaşului de cult.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Damaschin Dorneanul a sfinţit o casă socială la Parohia Calafindeşti.
 Vizualizări articol: 1661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PS Damaschin Dorneanul a sfinţit o casă socială la Parohia Calafindeşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei