Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 apr 2021 - Anul XXVI, nr. 76 (7688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prima Liturghie în Paraclisul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a săvârșit miercuri, 31 martie 2021, Liturghia Darurilor înainte sfințite la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din profesori și ostenitori ai instituţiei de învăţământ. A fost prima Liturghie oficiată în paraclisul seminarului, în ziua precedentă fiind săvârșită slujba aghesmei mici și rugăciunea de seară de către părintele Constantin Dan Magdalena, profesor și părinte spiritual al seminarului. Din sobor a făcut parte și părintele arhidiacon Bogdan Mihai Hrișcă, directorul seminarului și consilier eparhial.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul psaltic al clasei a XII-a din cadrul seminarului, dirijat de părintele arhidiacon Paul Iușcă, profesor de muzică bisericească.

Lucrările la noul sediu al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava au început în anul 2017 cu binecuvântarea vrednicului de pomenire, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen.

„Seminarul Teologic Liceal Ortodox «Mitropolitul Dosoftei» Suceava este o școală vocațională deschisă spre nevoile și preocupările generațiilor actuale de elevi, o comunitate care crește cu fiecare elev în parte, o instituție care are în vedere formarea unor tineri pregătiți pentru societatea de mâine, prin promovarea și trăirea în cadrul școlii a valorilor incontestabile ale Ortodoxiei, ca răspunsuri suficiente și mereu actuale pentru provocările și întrebările societății contemporane și ca sursă inepuizabilă de cunoștințe formatoare de abilități și atitudini necesare pentru a reuși în viață și pentru a deveni adevărați membri ai Bisericii”, conform siteului https://seminarulortodoxsuceava.ro.

(Sursa: http://www.arhiepiscopiasucevei.ro/)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima Liturghie în Paraclisul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima Liturghie în Paraclisul Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei