Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2020 - Anul XXV, nr. 229 (7534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită duhovnicească în Parohia Straja II

Enoriașii din Parohia „Sfinţii Împărați Constantin şi mama sa, Elena” - Straja II, Protopopiatul Rădăuți, împreună cu părintele paroh Constantin Oprea, au organizat un eveniment duhovnicesc în cinstea Sărbătorii „Acoperământul Maicii Domnului”, care este şi hramul paraclisului parohiei.

Acest eveniment se desfăşoară în perioada 26 septembrie - 1 octombrie 2020 şi are în centru icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț, adusă în parohie cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, precum şi a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuţilor.

Pentru acest eveniment a fost alocat un număr mai mare de zile, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi să se respecte întru totul dispoziţiile impuse de contextul pandemic pe care îl traversăm.

Însoţită de o delegatie de monahi din Mănăstirea Neamţ, cea mai frumoasă icoană bizantină a Maicii Domnului din câte se cunosc – potrivit unor critici de artă –  a poposit la Straja în seara zilei de 26 septembrie 2020, fiind aşteptată cu multă emoţie de credincioşii din comunitate şi de un sobor de preoţi şi diaconi. Din partea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a fost delegat lectorul universitar dr. în istorie, arhid. Vasile Demciuc.

Sfânta icoană a fost aşezată cu toată cinstea cuvenită într-un spaţiu special amenajat în biserică, împodobit cu flori. Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului şi Vecernia cu Litie au încheiat primirea sfintei icoane.

Toate zilele închinate acestui eveniment sunt marcate de săvârşirea Sfintei Liturghii şi de citirea de acatiste şi paraclise în cinstea Maicii Domnului, credincioşii fiind îndemnaţi să vină în pelerinaj pentru închinare şi binecuvântare.

În ziua hramului paraclisului parohiei, 1 octombrie 2020, după săvârşirea Acatistului Acoperământului Maicii Domnului şi a Sfintei Liturghii, delegaţia de monahi va duce sfânta icoană înapoi la Mănăstirea Neamţ.

(Sursa: www.arhiepiscopiasucevei.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vizită duhovnicească în Parohia Straja II.
 Vizualizări articol: 821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vizită duhovnicească în Parohia Straja II0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei