Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2020 - Anul XXV, nr. 204 (7509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

PS Damaschin: „Să nu luăm hotărâri pripite atunci când suntem tulburați”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă 29 august 2020, în ziua de prăznuire a Tăierii capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost în mijlocul credincioșilor din parohia „Nașterea Maicii Domnului”, Dumbrăveni II, Protopopiatul Suceava 1.

Sfânta liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul împreună cu Părintele Doru Ionel Budeanu, protopop al Protoieriei Suceava 1. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul parohiei Salcea. În cadrul Sfintei Liturghii teologul Bogdan Norocel a fost hirotonit diacon iar diaconul Gheorghiță Hrițcan a fost hirotonit preot.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Damaschin a spus: „Astăzi este ziua de pomenire a Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, Biserica a rânduit mai accentuat să ținem minte ziua de astăzi ca zi de tristețe și de aceea și postim astăzi în orice zi ar cădea Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, deși el prin moarte, prin trecerea aceasta; de la viață a trecut tot la viață și este în Împărăția Lui Dumnezeu. Sfârșitul Sfântului Ioan Botezătorul a fost unul tragic, dar de așteptat. Aș vrea ca noi cei de astăzi să nu luăm hotărâri importante în viața noastră atunci când nu suntem tare bine, când suntem într-un fel sau altul tulburați, când nu suntem liniștiți, când nu suntem într-o stare sufletească bună, că de asta a luat Irod hotărârea să-i taie capul, că nu era limpede la minte; era ziua lui de naștere și ca la orice zi de naștere mai ales la oamenii cei importanți, era mâncare multă și lângă mâncare multă era și băutură din belșug… Nu luați hotărâri pripite, nu luați nici un fel de decizii atunci când sunteți tulburați, mai așteptați, mai amânați și veți vedea cu alți ochi aceeași problemă și veți simți cu o inimă mai caldă și mai bună aceeași situație și pentru aceasta să ne ajute și să ne lumineze Dumnezeu pentru mijlocirile Maicii Sale Preacurate și pentru mijlocirile Sfântului Ioan Botezătorul a cărui pomenire o facem noi astăzi.”

Construcția Bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din Dumbrăveni a fost începută în anul 1924 și finalizată în 1947 (când a fost sfințită de Mitropolitul Irineu Mihălcescu), lucrările fiind coordonate de Părintele Paroh Mihai Rățoi, iar materialele folosite la construcția bisericii, piatra și cărămida au provenit din pichetele de grăniceri demolate odată cu unirea din 1919 de la granița Bucovinei cu vechiul Regat, de la Burdujeni și Verești.

În prezent Parohia Dumbrăveni II este păstorită de preotul paroh Ionuţ Agapi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PS Damaschin: „Să nu luăm hotărâri pripite atunci când suntem tulburați”.
 Vizualizări articol: 1495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
PS Damaschin: „Să nu luăm hotărâri pripite atunci când suntem tulburați”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei