Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 feb 2020 - Anul XXV, nr. 27 (7332)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ocrotitorii Mănăstirii Broşteni-Drăguşeni, cinstiţi cu evlavie de pelerini

Sfinţii Trei Ierarhi au fost serbaţi în mod deosebit la Mănăstirea Broşteni din comuna Drăguşeni, judeţul Suceava. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a peste două sute de pelerini.

Ziua pomenirii Sfinţilor Trei Ierarhi a fost prilej de sărbătoare pentru obştea Mănăstirii Broşteni, situată în comuna Drăguşeni din judeţul Suceava. La orele dimineţii, s-au oficiat Ceasurile şi Acatistul Sfinţilor Trei Ierarhi, iar apoi Sfânta Liturghie a fost săvârşită de către un sobor de preoţi şi diaconi. Peste două sute de oameni s-au rugat cu evlavie împreună în biserica mare a aşezării monahale, printre invitaţi numărându-se maici stareţe de la câteva mănăstiri din judeţul Suceava, precum şi reprezentanţii mai multor primării. Preotul Ioan Florentin Gheorghiu, slujitor în Parohia Boura, Protopopiatul Fălticeni, judeţul Suceava, a ţinut un frumos cuvânt de învăţătură în care a prezentat pe scurt viaţa şi faptele minunate ale celor trei sfinţi pomeniţi în calendarul Bisericii Ortodoxe pe 30 ianuarie. În acelaşi timp, preotul Ioan Florentin Gheorghiu a făcut referire la educaţia pe care mamele Sfinţilor Trei Ierarhi le-au oferit-o acestora. De asemenea, preotul Gheorghiu a atras atenţia că în zilele noastre foarte mulţi copii nu mai sunt educaţi din punct de vedere moral şi religios de către părinţii şi bunicii lor. Protosinghelul Metodie Atomei, stareţul Mănăstirii Broşteni, a mulţumit cu recunoştinţă tuturor celor ce au participat la sfintele slujbe. La mormântul protosinghelului Iosif Grigore, care a îndeplinit funcţia de stareţ până în anul 2005, s-a oficiat slujba Parastasului. Prin grija obştii monahale, pelerinii au participat la o agapă frăţească. Piatra de temelie a Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” a Mănăstirii Broşteni a fost pusă în anul 2001 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Sfinţirea locaşului de închinăciune a fost săvârşită pe 13 august 2006. Aşezarea monahală mai are un paraclis de iarnă închinat Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi un altar de vară. Mănăstirea Broşteni se află la aproximativ 30 de kilometri de oraşul Fălticeni, judeţul Suceava. Se poate ajunge de pe drumul european 85 prin satul Drăguşeni.

 

(Constantin Ciofu)

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ocrotitorii Mănăstirii Broşteni-Drăguşeni, cinstiţi cu evlavie de pelerini.
 Vizualizări articol: 1305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ocrotitorii Mănăstirii Broşteni-Drăguşeni, cinstiţi cu evlavie de pelerini5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei