Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 dec 2019 - Anul XXIV, nr. 299 (7300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Biserica-paraclis a Mănăstirii Voroneţ şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul

În calendarul Bisericii Ortodoxe a fost pomenit pe 18 decembrie 2019 Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul. Paraclisul Mănăstirii Voroneţ din judeţul Suceava şi-a serbat cu acest prilej hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen.

Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul, sfetnic al Sfântului Voievod Ștefan cel Mare și egumen al Mănăstirii Voroneț, a fost serbat pe 18 decembrie 2019, de Biserica Ortodoxă Română. Biserica-paraclis a Mănăstirii Voroneţ din judeţul Suceava şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de soborul slujitorilor, de monahii și de pelerini iar apoi s-a închinat la mormântul Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul aflat în Biserica „Sfântul Gheorghe”. Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul psaltic al Mănăstirii Voroneţ, dirijat de către stavrofora Gabriela Platon, stareţa aşezării monahale. La acest moment de sărbătoare, alături de stavrofora Irina Pântescu, întâia stareţă a Mănăstirii Voroneţ, au participat stareţe şi monahii din mai multe aşezări monahale din judeţul Suceava. La momentul Chinonicului, monahiile alături de toţi cei prezenţi au interpretat câteva colinde. În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor veniţi din mai multe părţi ale ţării, IPS Părinte Arhiepiscop Pimen a vorbit despre importanţa rugăciunii monahilor şi a făcut referire la implicarea sihaştrilor de altă dată care se preocupau de bunul mers al ţării. În acelaşi timp, ierarhul a amintit de legătura pe care Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul o avea cu Sfântul Voievod Ştefan cel Mare. La momentul împărtăşirii, numeroşi credincioşi de toate vârstele au primit Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. În cadrul slujbei s-au înălţat rugăciuni pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra Mănăstirii Voroneţ în anul ce a trecut. În trapeza aşezământului monastic a fost oficiat după agapa frăţească un Trisaghion pentru ctitori. Amintim că în seara zilei de 17 decembrie, slujba Privegherii a fost oficiată de părintele Mircea Nuţu, consilier emerit şi paroh al Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Hramul Mănăstirii Voroneţ a fost prilej de bucurie atât pentru obştea monahală, cât şi pentru cei ce au răspuns chemării Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul. Sărbătoarea a adunat împreună inimi unite în rugăciuni de mulţumire, de slavă şi de cerere către Preabunul Dumnezeu, Cel ce a binecuvântat poporul român cu mulţi sfinţi ce ne ocrotesc de veacuri.

(Constantin Ciofu)

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Biserica-paraclis a Mănăstirii Voroneţ şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Biserica-paraclis a Mănăstirii Voroneţ şi-a cinstit ocrotitorul, pe Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei