Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2019 - Anul XXIV, nr. 255 (7256)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspunsuri duhovniceşti: Cum să ne rugăm sfinţilor

Părinte, cum trebuie să ne rugăm sfinţilor şi ce anume trebuie să cerem în rugăciunile adresate lor?

Trebuie să ne dăm seama de la bun început că ne adresăm, de fapt, unor prieteni. Biserica îi consideră pe sfinţi casnici ai lui Dumnezeu şi de aceea trebuie să conştientizăm faptul că prietenii lui Dumnezeu vin şi sunt în sprijinul nostru, dacă ştim să ne rugăm. Nu trebuie să uităm şi de Maica Domnului, care stă aproape de Mântuitorul Iisus Hristos, aşa cum L-a ocrotit în pruncie, după cum vedem în icoanele noastre, acum încercând să se facă ocrotitoare pentru noi, cei care am devenit, la poalele Crucii, fii ai Maicii Preacurate, prin Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.

Când ne rugăm sfinţilor trebuie să ne gândim la două aspecte. În primul rând, nu trebuie să cerem orice ne trece prin minte, aşa cum spunea un părinte athonit, şi în al doilea rând, ceea ce noi cerem Maicii Domnului şi sfinţilor pentru ca aceştia să ducă apoi, ca un mesaj al inimii noastre către Dumnezeu, trebuie să fie întemeiat nu doar pe credinţă, ci şi pe nădejdea şi dragostea pe care trebuie să le avem faţă de Dumnezeu, pentru ca şi dragostea lui Dumnezeu să se întoarcă peste noi, iar nădejdea împlinirii să fie una răbdătoare şi care să ne ducă spre o credinţă stăruitoare că acestea toate se pot întâmpla.

Cum mijlocesc sfinţii înaintea lui Dumnezeu?

Am putea face o analogie cu ceea ce se întâmplă într-o familie creştină. Întotdeauna tatăl este considerat a fi mai aspru într-o familie, iar mama este mai mângâietoare, mai ajutătoare, precum Maica Domnului este grabnic ajutătoare către noi. Şi atunci mergem pentru prima dată mamei să-i spunem nevoia sau greşeala pentru a ne cere iertare. Încercăm să aflăm această iertare, cu toate că ştim mai apoi că, aşa cum se cuvine într-o familie creştină, mama se duce şi spune şi tatălui. Dar, pe jumătate păcatul mărturisit, se spune în popor, este iertat, iar dacă mai pune o vorbă bună şi mama, înseamnă că spre Dumnezeu, ceea ce noi am făcut rău, încet-încet se duce spre iertare şi putem câştiga această iertare prin mijlocirea Maicii Domnului şi a sfinţilor. În momentul în care mergem direct să spunem Tatălui ce ne doare sau ce-am greşit, este posibil ca răspunsul să fie mai aspru. Avem credinţa în răspunsul binevoitor al Tatălui, pentru că el vine să ne ierte în momentul în care noi mergem spre iertare. La fel este şi în faţa lui Dumnezeu. Când ne rugăm direct lui Dumnezeu, parcă ne tremură vocea, dar când o rugăm pe Maica Domnului sau pe sfinţi să intervină pentru noi, nu mai este o singură rugăciune. Cu cât rugăciunea este mai intensă şi vine din partea mai multor rugători, cu atât ea este mai aprinsă, aşa cum povestea un părinte athonit că, într-o mănăstire unde toţi călugării se rugau în acelaşi timp, în aceeaşi zi, cu aceeaşi intensitate şi măsură şi rugăciunea lor se ducea spre ceruri ca un rug aprins.

(Ziarul Lumina)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răspunsuri duhovniceşti: Cum să ne rugăm sfinţilor.
 Vizualizări articol: 1130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Răspunsuri duhovniceşti: Cum să ne rugăm sfinţilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei