Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 118 (7119)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Studentul Sucevean

Cu ajutorul lui Dumnezeu, cu binecuvântarea ÎPS Pimen şi în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, în perioada 18-19 mai, ASCOR Suceava a organizat cea de-a patra ediţie a Studentului Sucevean, prilej de bucurie pentru 100 de tineri, atât din judeţ, cât şi din alte judeţe ale ţării.

Plecând de la deviza că satul este despre tradiţie şi obiceiuri, ASCOR Suceava a organizat şi în acest an evenimentul care a devenit însuşi o tradiţie, intitulat generic sub denumirea de Studentul Sucevean, cu tema ”Veşnicia s-a născut la sat”, dat fiind faptul că anul acesta a fost anul omagial proclamat de Patriarhia Română al satului românesc - al preoţilor,  învăţătorilor şi primarilor gospodari - şi An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti în Patriarhia Română.

Desfăşurarea evenimentului a avut o durată de două zile, timp în care participanţii au avut prilejul de a împărtăşi impresii şi a se cunoaşte între ei.

În dimineaţa zilei de 18 mai, după primirea participanţilor, voluntarii au dat start evenimentului prin conferinţa ţinută de părintele Hrisostom de la Mănăstirea Putna, care le-a vorbit tinerilor participanţi despre frumuseţea satului românesc, provocându-i, totodată, să-şi creeze curiozităţi legate de lumea satului. Discuţiile pe tema evenimentului au continuat pe parcursul celor două sesiuni de lucru pe grupe.

Pentru a putea înţelege cu adevărat însemnătatea temei, participanţii au fost îndrumaţi către Muzeul Satului Bucovinean, unde aceştia au avut posibilitatea de a-şi aminti şi a cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile satelor cotidiene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studentul Sucevean.
 Vizualizări articol: 1040 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studentul Sucevean0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei